Acronis CyberApp Standard

Acronis променя пазара с пускането на ново и опростено Endpoint Detection and Response (EDR) решение

Най-новата версия на Acronis Cyber Protect Cloud прави по-достъпни усъвършенстваните решения за сигурност с ефективна защита за данни, приложения и системи – всичко в една централизирана платформа

Acronis, глобалният лидер в киберзащитата, обявяви своя нов продукт Acronis Advanced Security + EDR за Acronis Cyber Protect Cloud. Advanced Security + EDR осигурява иновативен подход за ефективно предпазване от опасности, контролиране и възстановяване, намалявайки сложността, характерна за други EDR решения.

Стъпвайки на стандартите, установени в индустрията, и следвайки рамката MITRE ATT&CK®, Acronis Advanced Security + EDR опростява сложните решения, които се изискват за поддържане на темпото на съвременния, бързо сменящ се пейзаж в сферата на киберзаплахите. Продуктът прави това, като прилага подхода на унифицираната платформа. Той позволява на ИТ екипите да засичат и да разбират сложни и изпипани атаки, a след това бързо да възстановяват всичко, използвайки средства за връщане на коректното състояние посредством един клик.

“Acronis се оказа чудесно попълнение за нас, за нашата солидна защита на крайните точки,” заяви Дейв Милър, CSO в Quick Intelligence. “Фактът, че има само един агент, който играе двойна роля, е ключов фактор за вземането на решение при избора ни да се спрем именно на Acronis. Ние сме изключително развълнувани, че EDR е част от този агент, тъй като това ще ни помогне да издигнем на ново ниво киберзащитата на своите потребители, без да се налага да разчитаме на друг доставчик или да използваме друг агент. Acronis не спира да създава иновации – и ние продължаваме да извличаме полза от това“.

Acronis Advanced Security + EDR е част от облачната платформа Acronis Cyber Protect Cloud, която позволява на бизнесите и на техните доставчици на услуги да осигуряват холистична защита съгласно централната рамка за киберсигурност на NIST (Национален институт за стандарти и технологии, САЩ). Това нововъведение надгражда киберзащитите на Acronis чрез:

  • Корелация и интерпретация на база машинен интелект с видимост към веригата на атаката, следвайки рамката MITRE ATT&CK®
  • Възможност за интегриран отговор, включително връщане към нормалното състояние посредством един клик, съгласно спецификата на вида атака
  • Способност за разследване, оздравително възстановяване, възобновяване и затваряне на пробойните в сигурността в интеграция с други функции от облачната платформа Acronis Cyber Protect Cloud
  • Намаляване на сложността и цената посредством скоростно реагиране на правилното място и в правилния момент посредством единната конзола на Acronis и унифицирания агент, предлагащ усъвършенствана сигурност на един клик разстояние – без внедряване на повече агенти и без оперативното предизвикателство на интегрирането на продукти от трети страни.

Марко Монако от италианския доставчик на управлявани услуги MEGABIT, партньор на Acronis, сподели: „Тъй като защитата е на приемлива цена и производителността ѝ е добра, ние разкриваме Acronis все повече и повече сред нашите клиенти, тъй като това решение предлага практически всяка налична услуга чрез един-единствен агент което е хубаво нещо, особено за нас като доставчик на управляеми услуги. Вълнуваме се за включването на EDR и нямаме търпение да го изпробваме.“

Според последния доклад на оперативните центрове за киберзащита на Acronis от август, глобалните щети от рансъмуер ще надхвърлят 30 милиарда долара през 2023 г. Рансъмуерът  продължава да е заплаха номер едно за големите и средните предприятия. Acronis стопира рансъмуер атаките чрез своя холистичен подход, основан на принципите на NIST, спрямо непрекъсваемостта на бизнеса – както и в броя на URL адресите за фишинг, злонамерен софтуер и усъвършенствани атаки, като компанията е блокирала 21 милиона URL адреса, открити в крайни устройства, само през второто тримесечие на 2022 г.

„EDR технологията е съществено допълнение към вдигнатия гард за киберсигурност,“ посочи Кандид Вюст, вицепрезидент на Acronis Research. „Например, ние знаем, че неизвестните досега експлойти тип „нулев ден” са причина за 80% от пробивите¹. Изправяме се насреща, като се фокусираме върху реалните постижения на своите клиенти и партньори в сферата на сигурността и самия им бизнес. Като наш основен приоритет скоростното и лесно възстановяване е от първостепенно значение.“

Програмата за ранен достъп за Acronis Advanced Security + EDR ще бъде достъпна през декември за партньорите на Acronis, а генерално ще стане достъпна през първото тримесечие на 2023 г.

За Acronis

Acronis обединява защита на данните и кибер-сигурност, за да осигури интегрирана и автоматизирана кибер-защита, гарантираща справянето с предизвикателството на модерния дигитален свят SAPAS – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност.  Предлагайки гъвкави модели на внедряване, които отговарят на изискванията на доставчиците на услуги и ИТ професионалистите, Acronis осигурява върхова киберзащита за данните, приложенията и системите посредством иновативни антивирусни решения, бекъп, аварийно възстановяване и защита на крайните устройства от ново поколение, всички стъпващи на изкуствен интелект. С усъвършенстваната технология за предпазване от злонамерен софтуер, базирана на най-модерния машинен разум, и технологии за удостоверяване на данни, базирани на блокчейн,  Acronis предпазва всяка среда – от облака до хибридните системи и до инсталационните решения – на ниска и предвидима цена.

Основана в Сингапур през 2003 г. и регистрирана в Швейцария през 2008 г., Acronis вече има повече от 2000 служители и офиси в 40  локации в 19 страни по света. Решението Acronis Cyber Protect е достъпно на 26 езика в над 150 срани и се използва от над 20 000 доставчици на услуги за защитата на повече от 750 000 бизнеса.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.