Начало / Технологии / Бизнес / През април започват поръчки на соларните покриви от Tesla
Снимка: соларните покриви Tesla
Снимка: соларните покриви Tesla

През април започват поръчки на соларните покриви от Tesla

Изпълнителният директор на Тесла Илън Мъск обяви, че соларните покриви, които компанията показа миналата година, ще могат да се поръчват още този април. Те изглеждат като нормални покриви и имат енергийна ефективност, приблизително равна на традиционните соларни клетки.

Те са ключова стъпка в проекта на Тесла за събиране и акумулиране на слънчева енергия, както и в бизнеса им с електрически автомобили. Соларните покриви са насочени към популяризирането на технологията, превръщайки я от нещо, което би заинтересувало основно техничарите и зелените активисти в практична опция, която всеки домовладелец би предпочел.

Соларните керемиди на Тесла имат четири различни дизайна, имитиращи традиционни керемиди. Компанията обаче твърди, че само един или два от тях ще бъдат достъпни за поръчка отначало. Цената на соларния покрив ще бъде равна на или дори по-ниска от цената на нормален покрив, без да се отчитат спестените от соларните клетки разходи за енергия, твърди Илън Мъск.

Инсталирането на покривите едва ли ще започне през април – вероятно от Тесла ще направят списък на предварителните поръчки, а поставянето им ще започне по-късно. Изработването на керемидите се очаква да започне по някое време през 2017г.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.