Apple може да пусне AR очила през 2020 г. и кола Apple Car през 2023 г., твърди анализатор

Apple може да пусне очила с „увеличена реалност“ до 2020 г. и автомобилите Apple Car от 3 до 5 години след това. Прогнозата е на авторитетния анализатор Минг-Чи Куо, цитиран от Business Insider.

Според изданието, Куо често пъти е описвал продукти на технологичния гигант, и то месеци преди официалното им пускане. В своя нов анализ той коментира как компанията би могла да достигне пазарен рекорд от 2 трилиона долара, след като реализира 1 трилион долара по-рано този месец.

Нови върхове

„Услугите Аugmented Reality (AR) и Apple Car ще създадат следващата пазарна капитализация“, смята той.

Увеличената реалност, съчетаваща дигиталния и физически свят чрез „умни“ очила, ще се превърне в следващия основен потребителски интерфейс на Apple, убеден е Куо.

„Предполагам, че AR е революционният потребителски интерфейс от следващо поколение. Очаквам, че Apple ще предефинира потребителските интерфейси на съществуващите продукти, като предлага AR изживявания посредством AR очила, които вероятно ще бъдат пуснати през 2020 г.“, посочва той.

Apple има стотици служители, занимаващи се с технологиите за увеличена реалност. Някои работят върху актуалния софтуер на Apple за увеличена реалност за iPhone, ARKit, който разработчиците могат да използват, за да създават лесно приложения за увеличена реалност. Други работят върху прототипи и различни проекти за научноизследователска и развойна дейност. Миналата година Bloomberg пък съобщи, че технологичният гигант действа и по нов чип и операционна система.

Apple не е единствената компания, работеща върху „умни“ очила. Google пусна такива през 2013 г. и продължава да развива технологията.

Потенциал в автомобилната индустрия

Минг-Чи Куо също направи няколко прогнози в материала си за Apple Car. Според него тя може да бъде следващият „звезден продукт“ на компанията и ще се появи между 2023 и 2025 година. Това ще й позволи да интегрира много от своите приложения в превозните средства.

Apple има голямо автомобилно подразделение, наречено Project Titan, и понастоящем провежда автономни шофьорски курсове по пътищата на Калифорния. Въпреки това, компанията никога не е разкривала степента на собствените си амбиции в света на автомобилите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.