ESG доклад 2022

Acronis публикува своя ESG доклад 2022

Последният ESG доклад 2022 очертава най-новите цели на Acronis и представя нови мисии и инициативи за постигане на значителен успех в опазването на обкръжаващата ни среда

Acronis, глобален лидер в киберзащитата, публикува своя Доклад за екологичното, социалното и корпоративното управление за 2022 г. (ESG). Задълбоченият доклад хвърля светлина върху усилията и програмите на компанията в областта на разнообразието, устойчивостта и общностното развитие, демонстрирайки ангажимента на организацията за устойчиво бъдеще и инвестиции в хората.

През 2021 година Acronis избра и обособи група служители, които да формират ESG комитета на Acronis и чрез него да насочват и развиват усилията за устойчивост на компанията. Ангажирана с разширяването на своите ESG инициативи да бъде климатично, ресурсно-ефективна и социално отговорна компания спрямо своите служители, потребители и общност, Acronis днес се гордее с постигнатите постижения.

“Acronis помага на доставчиците на услуги да модернизират решенията за сигурност и бекъп на своите клиенти чрез интегрирана киберзащита – и ние сме посветени на това да го правим по най-ефективния и най-устойчивия начин,“ каза Патрик Пулвермюлер, CEO на Acronis. “От ревизирането на енергийното потребление на нашите центрове за данни до осигуряването на разнообразна и приобщаваща работна среда, ние сме фокусирани върху дългосрочните ползи за нашите партньори и служители.”

Ключови изводи от ESG доклада на Acronis за 2022:

Дейта центрове за Acronis Cyber Cloud

През 2022 г. Acronis отвори 13 дейта центъра, с което общият им брой по света достигна 50. Acronis избира доставчиците на дейта центрове само след внимателно разглеждане на техните сертификации и съществуващи практики за енергийна ефективност. Центровете за данни на Acronis са нужни за обслужването на потребностите на бизнеса и потребителите, но компанията е наясно със значителното потребление на енергия, необходимо за целта, и с количеството на въглеродните емисии, които се отделят. Като част от своите ангажименти по линия на ESG да постигне по-висока енергийна ефективност, Acronis започна да използва PUE за оценяване на ефективността на доставчиците на своите центрове за данни като стъпка към постигане на климатична неутралност.

Доставчици

Acronis оцени своите топ 50 доставчици относно техните практики за устойчивост, използвайки стандартен въпросник, изследващ инициативите и целите им по линия на Компанията има честта да отчете, че не е открит какъвто и да било риск у тези компании, като 70% от доставчиците са публикували ESG доклади наскоро, а други оповестяват ESG инициативите си публично.

Устойчив мърчъндайз

През 2022 Acronis започна инициатива за използване на мърчъндайзингови продукти, произвеждани от екологични матерали, избягвайки употребата на пластмаса. Това е предотвратило изхвърлянето на 1 826 000 пластмасови бутилки — тоест 21 000 кг пластмаса — и попадането им в океана.

Възобновяема енергия

Acronis започна да изследва различни начини да помогне на партньорите си, особено на тези в развиващите се страни, да се насочат към проекти за възобновяема енергия и да ограничат нарастването на цените на електричеството. Като част от това усилие Acronis субсидира инсталирането на соларни панели в офисите на партньорите си в Нигерия, което в крайна сметка помага да се намалят ефектите от климатичните промени.

Хуманитарна помощ

Acronis е силно ангажирана с осигуряването на помощ за региони, страдащи от конфликти или природни бедствия. През 2022 г. компанията си партнира с неправителствени агенции, а служителите на Acronis станаха доброволци за подпомагането на семействата, пострадали от конфликта в Украйна.

Програма Acronis Cyber Foundation

Програмата Acronis Cyber Foundation стартира преди пет години като инициатива за участие в проекти за развитие на местните общности. Тя се реализира съвместно с партньори на компанията. През 2022 г. Acronis изгради пет училища в силно пренебрегнати общности и проведе множество програми за обучения в областта на ИТ уменията, обхващайки над 13 000 души по целия свят.

Разнообразие и приобщаване

Разнообразната работна сила, в която всички са приобщени, води до по-добри резултати и за служителите, и за клиентите. През 2022 г. Acronis въведе програма за менторство „Жени в технологиите“ за 50 служители и сформира регионални клубове #CyberWomen, обхващайки 10 държави и достигайки до повече от 450 участници чрез глобални уебинари за съвместна работа и кариерно развитие.

Здраве и благополучие

Acronis вярва, че нейните служители са нейният най-ценен актив, и се грижи за тяхното здраве и безопасност. За да насърчи здравословния начин на живот и баланса между работата и личния живот, през 2022 г. Acronis въведе нови работни екстри, включително допълнителен неработен ден и достъп до Програмата за подпомагане на служителите (EAP). Този глобален ресурс, достъпен на 27 езика, е предназначен за служители и за членове на семействата, отговарящи на условията, с цел да им се помогне да се справят със стреса, предизвикан от изолацията заради пандемията и от текущите световни събития. Компанията лансира и физически дейности за поддържане на добра форма чрез глобални колективни срещи като Cyber Dragon Cup – футболен мач между регионалните екипи по продажбите.

Управление

За да увеличи прозрачността и яснотата пред служителите, потребителите и общността, Acronis публикува онлайн всички документи относно регулаторното си съответствие на https://www.acronis.com/en-us/sustainability-governance/ и провежда регулярни тренинг-сесии за всички заинтересовани.

Заедно с това ESG докладът на Acronis за 2022 г. очертава и плановете и целите на компанията за нейните инициативи за екологично, социално и корпоративно управление за 2023 г. Acronis се стреми да продължи своя устрем към създаването на устойчиво бъдеще, укрепване на местните общности в глобален мащаб и подхранване на приобщаващата работна среда.

За да научите повече и да си изтеглите ESG доклад 2022, моля, посетете: https://www.acronis.com/en-us/sustainability-governance/

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.