Google Home ни помага да готвим

Google Assistant вече може да ни помага и в кухнята. Единственото нещо, което трябва да направим, е да сложим Google Home.

Шеф Google Home

Ъпдейт на Google Home ще позволи на устройството да има достъп до над 5 милиона рецепти от bon appetit, The New Your Times, Food Network и други източници. Колонката ще може да ви прочете всяка една от тях стъпка по стъпка.

Снимка на Google Home

Ако искате да търсите сред всички 5 милиона рецепти ще трябва първо да изберете рецепта през своето iOS или Android устройство, или директно през Google Assistant, ако имате тази опция. След като намерите желаната рецепта ще трябва просто да изберете „изпрати до Google Home“. Ще можете и директно да питате устройството си за рецепта, Например, може да кажете „Ok Google, да направим макарони.“

Снимка на Google Home

След като приготвите всички съставки пред вас, кажете „Ok Google, да започнем готвенето.“ Устройството ще прочете първата стъпка от рецептата. След това ще трябва да кажете на Google Home кога да премине на следващата. Можете също така да помолите да повтори някоя от предните стъпки. Ще можете също да задавате време и аларма само чрез гласа си. Въпросите към устройството също ще ви дадат желаните отговори относно рецептата.

Ако желаете да разнообразите процеса на готвене, може да помолите асистента да ви разкаже история, да ви прочете новините и дори да ви пусне музика. На кратко – вече може да имате личен асистент в кухнята. Той ще отговаря на вашите въпроси, ще ви помага в готвенето и дори може да ви забавлява. Кой не би искал това?

 

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.