Заглавна картинка на статията "Първото предаване на живо от космоса в 4K резолюция"

Първото предаване на живо от космоса в 4K резолюция

Ако сте гледали предаването на живо от NASA на 26 август, вече знаете за какво ще говорим. То изглеждаше много, ама много добре. Кристалното 4К качество и относително плоската дълбочина на видеото ни накара да настръхнем и да се почувстваме все едно сме на станцията. Първото ниво предаване от космоса в 4K резолюция просто ни кара да искаме още и още!

Хюстън, искаме още от космоса в 4K!

Снимка от предаването на живо

Астронавтите Доктор Пеги Уитсън и Джак Фишър разговаряха с публиката си долу на Земята за няколко кратки минути. Все пак имаха време да проведат няколко страхотни експеримента. По-важното е, че всички успяхме да видим това в изключителни детайли. 4К резолюцията на видеото бе поразително добра и накара всички нас да преживеем всичко, случващо се на Международната Космическа Станция. Човечеството успя да се наслади на космоса в 4K.

Снимка от предаването на живо

Доктор Уитсън и Фишър обясниха и някои от предимствата да разполагат с апаратура за 4К снимане на живо в космоса. Едно от тях (и може би най-значимото), е че могат да предават на живо своите експерименти до май-малкият детайл. Вече могат да се снимат много малки детайли на забавен кадър и да се предава информацията до Земята моментално. Фишер също подчерта, че живото предаване на това, което се случва извън станцията, също има големи предимства.

Снимка от предаването на живо

В допълнение на вече споменатите предимства, подобряването и трупането на опит с тази технология ще осигури добра основа за бъдещи мисии до Марс. Напредналата технология за снимане на изображения и видео ще бъде жизненоважна част от процеса на плануване на бъдещи мисии до други планети. Доктор Уитсън обясни, че предварителното изучаване на маршрута и дестинацията са основна част от една мисия. Доброто заснемане на този маршрут в огромна степен подобрява цялостното плануване на една мисия.

За сега Марс е една далечна дестинация. Все пак, възможността да се радваме на по-добра картина от далечни места ни кара да бъдем оптимисти!

Ето и самото видео:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.