Подпалвачката

„Подпалвачката“ на Стивън Кинг с нова киноверсия

Следващата новина едва ли ще изненада много хора. Стивън Кинг е на върха на вълната в момента с предстоящите екранизации на То и “Тъмната кула”. Уведомихме Ви вече и за сериал по новелата “Мъглата”. Ако това не е достатъчно и искате още от Краля на ужаса, то се пригответе и за чисто нова версия на „Подпалвачката“.

В момента в Щатите тече фестивалът “Overlook”, който се провежда в хотела със същото име, отново от произведение на Кинг – “Сиянието”. Именно от там дойде и тази съвсем неочаквана новина.

Продуцентът и сценарист Акива Голдсман е там, за да промотира своя нов филм “Стефани”. След прожекцията на въпросния, двамата със своя колега Джейсън Блум правят и въпросното разкритие, което можете да гледате по-долу.

Все още няма никаква друга информация относно проекта. Режисьор ще бъде Голдсман, а сценарият е негово дело, в съавторство със Скот Тиймс (“Rectify”).

„Подпалвачката“ преди повече от 30 години

Припомняме Ви, че първата адаптация на „Подпалвачката“ е от далечната 1984-а година и е дело на Марк Л. Лестър (“Командо”). Малката Дрю Баримор изпълнява главната роля. Романът на Стивън Кинг разказва за младо семейство, което участва в медицински експеримент и се сдобива с телекинетични способности. Детето, което им се ражда в последствие, също притежава тези умения. Намесва се правителството и нещата излизат извън контрол.

През 2004-а година се появява телевизионно продължение, озаглавено “Rekindled”. То е дело на популярния канал “Sci-Fi” (“SyFy” в момента). Между двете обаче няма никакво място за сравнение. Близо трите часа са изпълнени със скучен пълнеж и абсурдни сценарни обрати. Версията не се приема добре и всичко стихва. До днес!

Universal”, който ще продуцират новата версия, съвсем скоро сигурно ще пуснат повече информация. Ние, разбира се, ще Ви държим в течение за всякакво развитие по този проект. Стискаме палци на Акива Голдсман да се получи хубав и интересен нов прочит на познатата история.

Ето и видеото, в което двамата с Блум обявяват новата версия на “Подпалвачката”:

https://twitter.com/kalyncorrigan/status/857839837671374849

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!