AGON featured photo

AGON by AOC – обединение на геймърските монитори и IT аксесоари

AOC, една от водещите марки в света за геймърски монитори и IT аксесоари, обяви пускането на новата обединяваща марка – AGON by AOC. Новата марка ще консолидира съществуващите геймърски монитори и линиите от аксесоари на AOC като разшири портфолиото за геймъри-любители, състезателни геймъри и амбициозни esports играчи с нови модели.

Щефан Зомер, Ръководител на глобалния маркетинг в AOC, сподели:

„Геймърската индустрия и esports секторът в частност принадлежат към най-бързо растящите технологични пазари и със сигурност са сред най-вълнуващите. Ние сме повече от горди да споделим новата бранд концепция и визия с това уникално общество. AGON by AOC със сигурност ще вдигне нивото, когато става дума за гейминг екосистеми, и ще подобри играта на много повече геймъри по целия свят.”

С AGON by AOC на геймърите се представя потапящо преживяване без значение от техните умения или жанра, който предпочитат. Като се посвещава в още по-голяма степен на удовлетворяването на геймърите по света, AGON by AOC е решена да предложи най-добрата екосистема за игри – от мишките до мониторите за MMORPG, състезателни игри, симулатори или FPS заглавия – за любопитните авантюристи, опитни герои и професионални легенди.

AGON by AOC – Старт с фантастична история

AGON by AOC е уникална вселена в индустрията. Както казва легендата, където в една въображаема реалност, не много далечна от нашата, лигата AGON е събрала най-добрите бойци със специфични умения, които да се борят със злите сили. Само заедно те са достатъчно силни, за да победят врага – точно както обществото играе ключова роля в игрите и електронните спортове. С представянето на завладяващи графики и детайлни герои AGON by AOC се издига от производител на геймърски хардуер до създател на цяла гейминг вселена – представена от нарастващата екосистема за игри.

Създаден за герои

Основните световни сили се обединяват там, където героите носят знамето на AGON. Героите в PC игрите са запалените геймъри, както и стриймърите, и създателите на съдържание. Те комбинират индивидуалните си таланти и се включват в отбори, за да достигнат челните места в състезанията и да демонстрират какво може да бъде постигнато с правилното оборудване. За тези герои серията AGON (от древногръцки “състезание”/”надпревара”) със сигурност е подходящата компания, от която се нуждаят.

Първите модели от новата серия AGON са два достойни за герои супер широки монитора: 49” (124,5 cm) AG493UCX2 с внушителна скорост на опресняване от 165 Hz, както и 144-херцовият 49” AG493QCX. Със своето съотношение 32:9 AG493UCX2 виртуално комбинира два 27” QHD дисплея в един непрекъснат DQHD (5120 x 1440) панел, а AG493QCX прави същото под формата на два 27” Full HD дисплея с обща DFHD (3840×1080) резолюция. И двата монитора са с VA панели за дълбоко черно, богати цветове и високо контрастно съотношение за спиращи дъха изображения, поддържани от спецификацията VESA Certified DisplayHDR 400.

Великите резултати изискват големи амбиции

„Предишното поколение на серията AGON продължава да бъде първостепенен избор за монитор за запалените геймъри и ентусиасти. 49” модели AGON са специално оценявани от феновете на състезателните игри и симулаторите, но и от работещите отдалечено, както и от създателите на съдържание. Благодарение на по-високата честота на опреснява на новите модели и увеличения брой игри, поддържащи съотношението 32:9, геймърите могат да се насладят на потапящо преживяване в още повече игри като FPS или MOBA,” каза Цезар Акоста, Мениджър за гейминг продукти / IT аксесоари & тъч монитори в AOC Europe.

Повече за гледане, повече за обработка

49” AGON AG493UCX2 е снабден със супер широк 32:9 VA панел и безрамков дизайн, който изглежда като предмет от космически кораб със своята футуристична извивка. Извивката 1800R нежно обгражда потребителя и запълва периферното му зрение, като VR шлем на бюрото, без всякакви обструкции около дисплея.

AGON

В симулационните състезателни игри големите, супер широки дисплеи като AG493UCX2 повишават възприятието на ситуацията като показват по-широка картина на геймърския свят и така играчът може по-добре да види мащаба и да подбере перфектния момент да вземе предимство. Така например, при летателните симулатори допълнителната площ на екрана прави възможно показването на още куп измервателни уреди и индикатори, визуални насоки и графики много по-лесно. AG493UCX2 се отличава особени при игрите от първо лице, но и останалите жанрове се възползват от допълнителната площ: в RTS заглавията геймърите могат да виждат базата си и границата на територията наведнъж, а при MMO игрите могат да бъдат извършвани много взаимодействия в едно и също време.

Независимо от огромния си размер, AG493UCX2 е бърз и отзивчив като по-тесните си събратя, благодарение на честотата на опресняване от 165 Hz и времето за реакция 1 ms MPRT (4 ms GtG), които подхранват адреналина в състезанията. Създателите на съдържание и стриймърите могат да свържат две PC-та (за стриймване/работа и геймърско PC) и да ги контролират с един комплект периферия, благодарение на наличния KVM превключвате и USB-C интерфейс, с помощта на който могат да прехвърлят видео и да зареждат лаптоп с до 65 W в същото време. Това е машина за продуктивност, също толкова, колкото е средство за потапяне в действието.

Симулация на прилива на адреналин

49-инчовият AGON AG493QCX е подобен на своя събрат и предлага Full HD преживяване вместо QHD при AG493UCX2. При пълнофункционална симулационна конфигурация и на прилична дистанция от монитора AG493QCX осигурява отлично потапящо преживяване и за разлика от своя QHD аналог, натоварва в по-малка степен графичния процесор и така изисква по-евтина система.

С подобен 49” VA панел резолюцията на AG493QCX от 3840 x 1080 пиксела се опреснява с честота 144 Hz за постигане на бързи графики с време за реакция от 4 ms GtG и 1 ms MPRT, което във възможно най-голяма степен елиминира призрачните ефекти. И двата монитора предлагат Picture-by-Picture режим за свързване на работен лаптоп или десктоп едновременно (към 2x HDMI 2.0 или 2x DisplayPort 1.2 входа) и могат да показват съдържанието едно до друго. Докато само AG493UCX2 предлага и USB-C вход, и двата имат 3-портов USB за лесно свързване на периферия.

Заредени с функции

За да елиминират насичането и накъсването и двата модела поддържат Adaptive-Sync. Те са сертифицирани по VESA DisplayHDR 400, и могат да декодират и показват съдържание с висок динамичен обхват с по-богати цветове (89% AdobeRGB, 91% DCI-P3 и 120% sRGB покритие за AG493UCX2), което ги прави подходящи за създаване на съдържание. За да покрият всички сценарии на използване и двата модела са снабдени с масивни и стабилни метални стойки с регулиране до 100 мм по височина, както и с възможности за накланяне и завъртане. Два 5W говорителя и в двата модела създават богата стерео сцена.

За да направят OSD настройките или да изберат различни геймърски режими и специфични игрови функции, потребителите могат да използват бутоните на монитора, включеното дистанционно управление или софтуера AOC G-Menu.

Първите модели от новата серия AGON – 49-инчовите AG493UCX2 и AG493QCX – ще бъдат налични от септември 2021 г. на препоръчителни крайни цени съответно 2339 лв. и 1849 лв. с ДДС.

AGON by AOC представя своя най-бърз геймърски монитор

Първият модел, който ще бъде пуснат под марката AGON PRO, носи върхови технологии на геймърите, нуждаещи се от легендарни характеристики. 24,5-инчовият (62,2 см) AGON PRO AG254FG предлага бърз IPS панел с Full HD резолюция и 360 Hz честота на опресняване за непобедима геймърска производителност в комбинация с време за реакция 1 ms GtG и Nvidia G-Sync с NVIDIA Reflex Latency Analyzer за минимизиране на закъснението на системата.

„Сцената на електронните спортове е много сурова среда, а esports атлетите и ентусиастите изискват най-доброто оборудване, което могат да получат. В партньорство с легендарни отбори като G2 Esports научихме какво искат професионалистите и имайки това предвид създадохме AGON PRO,” каза Щефан Зомер, Ръководител на глобалния маркетинг в AOC.

Истинското майсторство е непобедимо

24,5-инчовият AGON PRO AG254FG изпъква с мощен дизайн за най-добрите играчи и заслужено получи “reddot design award”. 3-странният безрамков дизайн отпред е целенасочено минималистичен, за да намалява разсейването, а щитът за сенки повишава видимостта, когато светлините на сцената блестят ярко по време на турнирите. Отзад мониторът се характеризира с изпъкващите линии и акценти на AGON Light FX RGB подсветката, която предлага 14 режима и светлинни RGB комбинации до 10.000s, които могат да бъдат персонализирани с помощта на специалния софтуер на AOC G-Menu. LED проектирането на логото AGON в предната част също повишава хъса на геймърите да демонстрират своя уникален игрови стил.

Щитът за сенки на AG254FG предпазва от отблясъци от светлините на сцената и осигурява ясна картина

Бързият 24,5” IPS панел на AG254FG идва с изключителни функции: той предлага честота на опресняване 360 Hz и 1 ms GtG време за реакция, които гарантират, че графиките се изобразяват без артефакти като призрачни ефекти например. Full HD резолюцията на този 24,5” монитор дава ясна и остра картина, която напредналите геймъри обичат и позволява на графичния процесор да покаже пълния си потенциал по отношение на скоростта и кадровата честота. С използването на IPS панел този монитор за електронни спортове постига 110% покритие на sRGB за истински живо и естествено възпроизвеждане на цветовете, и предлага широки зрителни ъгли от 178°/178°. Благодарение на VESA DisplayHDR 400 сертификата дисплеят може да декодира и правилно да показва HDR данни в графиките с висок динамичен обхват.

AGON

Освен това AG254FG разполага с оригинален NVIDIA G-Sync процесор с променлива честота на опресняване в границите 1-360 Hz, елиминирайки насичането и накъсването чрез напасване на честотата на опресняване на монитора с кадровата честота на GPU-то. Ако замазването при движение е проблем, технологията NVIDIA Ultra Low Motion Blur използва стробиране при управлението на подсветката, за да осигури супер плавна картина при движение.

Като първи представител на новата гама AGON by AOC AGON PRO AG254FG идва и с технология Nvidia Reflex, която намалява латентността на системата до невероятно ниски нива. Посредством интегрирането на технологията Nvidia Reflex разработчиците на игри могат да елиминират опашката за рендване на GPU и да намалят натоварването върху централния процесор в интензивните сцени. В допълнение, Nvidia Reflex Latency Analyzer измерва точното време между кликването с мишката и промяната на пикселите на екрана, което досега беше възможно само с високоскоростни камери и специално оборудване.

Оптималната поза е ключова за комфорта и представянето по време на игра. AG254FG улеснява нещата с ергономична стойка, която се завърта, накланя, обръща на 90 градуса и настройва по височина. 4-портовият USB позволява на геймърите да свържат тяхната мишка и клавиатура директно към монитора, а 5W стерео говорители с DTS осигуряват силен звук, когато слушалките не са под ръка.

За да настроят монитора спрямо техните предпочитания, потребителите могат да използват включеното жично дистанционно, QuickSwitch, за да превключват между различните настройки или да използват софтуера AOC G-Menu на техните PC-та. Допълнителните геймърски функции включват Dialpoint (постоянен мерник на екрана), който позволява на играчите да подобрят прицелването си, Frame Counter, който показва информация за броя кадри в секунда в един от четирите ъгли, AOC Shadow Control за осветяване на тъмните зони, без да се засягат останалите части от екрана и обратно, AOC Game Color за промяна на нивата на насищане на цветовете и 6 геймърски режима за различни игрови жанрове (3 от тях подлежащи на персонализиране).

Първият AGON PRO модел – 24,5” AGON PRO AG254FG ще бъде наличен от септември 2021 г. на препоръчителна крайна цена от 1659 лв. с ДДС.

За AOC

Основана през 1967 г., AOC е водеща в световен мащаб марка за монитори и ИТ аксесоари и дъщерна фирма на TPV Technology Limited – най-големият производител на LCD в света. Цялостното портфолио на AOC осигурява перфектния монитор за всякакви нужди – както за професионална, така и за лична употреба. AOC дисплеите предлагат отлично зрително изживяване, подкрепено с изключителен дизайн.
Дъщерната марка на AOC, AGON by AOC, предлага една от най-богатите продуктови гами от високопроизводителни геймърски монитори в света и цялостна екосистема от аксесоари за игри, групирани в три категории: AOC GAMING за запалени геймъри, AGON за състезателни играчи и AGON PRO за esports ентусиасти и професионални играчи. От 2020 г. AGON by AOC марка за геймърски монитори номер едно и водещ избор на играчите по света.

Какъв монитор използвате Вие? Споделете с нас в нашата фейсбук група – Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.