5-те най-добри карти

5-те най-добри карти от The WitchWood – Част 2

Здравейте отново, приятели! 16 нови карти излязоха от последния път, когато си говорихме за The WitchWood. Както и предния път, ще разгледаме подробно 5-те най-добри карти, а останалите само ще споменем набързо.

5-те най-добри карти от The Witchwood #2

Chameleos

5-те най-добри карти

Първа днес е новата легендарна карта за Priest – Chameleos. Ето това вече е интересно! Този дребосък може да ви бъде от огромна полза, а ако имате късмета да го изтеглите рано, ще е почти сякаш stream snipe-вате опонента си. Нямам нищо против ниските статове, ако ще да бяха и 0/0, ефекът на Chameleos напълно компенсира за тях. В мач срещу Paladin определено ще искате да знаете дали държи Tarim в ръката си.

Можете да си представите колко полезна би била тази карта, особено във високи нива на игра и турнири. Освен постоянен поток на информация за ръката на опонента ви, с Chameleos ще можете дори сами да се възползвате от някоя от картите им. Ще бъде особено интересно да видим какви миксове ще се получат с Priest при открадване на някоя по-мощна карта от чужд клас.

Оценката ми тук е 5 звезди поради невероятната добавена стойност, която носи със себе си Chameleos.

Witchwood Grizzly

5-те най-добри карти

Следващ поред е новият неутрален beastWitchWood Grizzly. Лоши новини за агресивните декове. Този 5 мана миниън с taunt би могъл потенциално да има 3/9 или 3/10 статове в голяма част от игрите си срещу agro. Срещу control няма да бъде толкова ефективен, тъй като този тип колоди предпочитат да държат повече карти в ръка и съответно 5 мана за 3/5 или 3/6 няма да си заслужават особено. С това наум, WitchWood Grizzly ще бъде доста зависима от метата карта. Но това настрана, можете ли да си представите що за зомбозвяр би могъл Rexxar да съшие с този приятел. А пък и Master Oakheart би могъл да я изтегли безплатно от тестето ви, запазвайки 3/12 статовете. Но пък не съм убеден, че ще видим подобно комбо във високо конкурентни тестета.

Оценката за този мечок е 4 звезди.

Coffin Crasher

5-те най-добри карти

Продължаваме с Coffin Crasher. Тази рядка Priest карта има добри статове за 6 мана миниън и чудесен deathrattle ефект. Бих казал, че има известна надежда да помогне за възкресяването на Quest Priest, но имайки предвид че N’zoth излиза от стандард ротация, шансовете не са големи. Също така, с нейна помощ вероятно ще започнем да виждаме повече Obsidian Statue в игра около шести-седми ход, макар че Priest и досега успяваше да ги промъкне на полето преди пети ход. Картата има добри показатели, но не съм убеден, че ще я видим в конкурентни декове.

Съответно и оценката ми за нея е само 3 звезди.

Blackhowl Gunspire

5-те най-добри карти

Следва новият легендарен миниън за Warrior – Blackhowl Gunspire. Имайте предвид, че единствената причина да разглеждам тази карта е не защото е добра, а защото останалите са дори по-лоши. Наясно съм, че мнозина от вас вероятно смятат тази карта за ужасна и сигурно сте прави, но все пак ме изслушайте. Мисля, че тази карта всъщност има шанс да се вмести във Fatigue Taunt Warrior декове. Ако успеете да закрепите кулата за един ход, което не би трябвало да е трудно с десетките taunt миниъни на ваше разположение, и ако опонентът ви няма някакво директно средство, с което да я премахне, ще можете да му създадете сериозни проблеми.

Warrior има толкова много карти, с които да нанесе последователно по 1 щета на тази карта, като например Whirwild, Blood Razor, Scourgelord Garrosh’s hero power, а представете си да успеете да ѝ лепнете и един Sudden Genesis отгоре. Болката би могла да бъде неописуема, но реално всичко това би било доста трудно за изпълнение.

Мисля да ѝ дам шанс и да я оценя с 3 звезди. Макар и да не е нищо особено сама по себе си, би могла да намери място в новата мета.

Lady in White

5-те най-добри карти

Следващата не чак толкова добра, но и не чак толкова лоша карта, е Lady in White. Искам да започна първо като спомена, че Lady in White е наистина силно надценена. Да, картата е добра, но не толкова, колкото мнозина си мислят. Първо, трябва да я изтеглите и второ, тя коства 6 мана. Което ще рече, че трябва да изчакате цели 6 хода, преди да можете да я играете. Трето, тя подсилва миниъните в тестето ви, които също трябва първо да изтеглите, за да са ви от полза.

Картата ми напомня много за Prince Keleseth, но с недостатъка, че трябва да построите тестето си специфично около миниъни с ниска атака и високи точки живот. Може би би могла да намери полза в control ориентирани тестета, които биха могли да издължат играта достатъчно, че да успеете да се възползвате от ефекта ѝ. Но пък не мисля, че си заслужава жертвите, които ще трябва да направите заради нея. Да, в момента има няколко популярни декове, които се възползват от миниъни с ниска атака и високи точки живот, като Doomsayer, Tar Creeper, Obsidian Statue, Malygos и Ysera, но не мога да я видя в конкурентни тестета.

Затова и ще я оценя с 3 звезди. Знам, че мнозина няма да се съгласят с мен, но мисля, че в идните няколко седмици това ще се промени.

Така, след като разгледахме 5-те най-добри карти от последните няколко дни, нека погледнем и останалите, които бяха разкрити.

Останалите карти

За следните карти ще дам по 3 звезди. Някои от тях може и да намерят място в конкурентни тестета, но засега не изглеждат много добре.

Emeriss – Hunter отново получава жалко оправдание за легендарна карта. Не мисля, че ще видим сериозен control Hunter дек в скоро време и за мен тази карта ще става единствено за memes.
Ravencaller
Darius Crowley – Изглежда ОК, но не мисля, че ще помогне много на Warrior. Мисля, че ще е забавен, но има прекалено много методи да бъде премахнат, преди да успее да бъде от някаква сериозна полза.
Duskhaven
Witching Hour
Cathedral Gargoyle

А за тези пък давам по 2 звезди. Ще бъда изненадан, ако ги видя в някое конкурентно тесте.

Cheap Shot
Cursed Castaway
Sound the Bells!
Toxmonger

И така, това бяха новите карти този път! Надявам се, че ви е харесало!

Ако сте изпуснали предишното ревю, можете да го намерите тук или пък във видеото ми по-долу.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Kris O Five

Фитнес ентусиаст, Магистър "Мениджмънт на Европейски проекти" и Изпълнителен директор през деня! Заклет Геймър и Ютубър по душа! :) Здравейте, аз съм Kris O Five! Ако се интересувате от Hearthstone и това как да станете по-добър играч, следете статиите ми тук, както и канала ми в Ютуб - https://www.youtube.com/c/krisofivehearthstone