Заглавна картинка на статията "Apple с три отделни iPhone продукта - iPhone X и други"

Apple с три отделни iPhone продукта – iPhone X и други

Откакто светът стана свидетел на появата на iPhone 7, плъзнаха слухове за следващия продукт на компанията. Очакванията към Apple са големи през 2017. Защо? Тази година отбелязваме цели 10, откакто iPhone стана реалност. А с него бе даден стартът на съвременния смартфон пазар. Ако изберем дадена технология, позната ни днес, ще видим, че е била достъпна преди iPhone. Контрол на дисплей чрез докосване, поддръжка на апликации, голям екран – всичко това бе познато преди 2007. Никоя компания обаче не предлагаше всичко това в един продукт. 2007 година видя началото на цяла една индустрия и Apple даде това начало с първия iPhone. Освен всичко друго, компанията представи и контрол на дисплея директно с пръсти, операционна система, разработена специално за това, и други функции, специализирани в тази насока. Днес сме свидетели на слухове и предположения за следващия продукт на компанията. В чест на 10-годишнината се очаква да видим новости като извит и OLED екран. Специалисти предполагат, че Apple ще прескочи името iPhone 8 или 7s и ще кръсти новия продукт iPhone X.

Какво можем да очакваме от iPhone X?

Специалисти анализират от доста време предстоящия продукт и с какво ще ни изненада. Едно от първите неща, на които обърнаха внимание, е името на новия телефон. Според много хора Apple ще използва името iPhone X в чест на годишнината си. Други обновления, към които Apple може би гледа, са нов тип екран, метален корпус и подобрения в камерите. Екранът се очаква да бъде почти от край до край към страничните части на панела. Apple вероятно ще преместят всички бутони на устройството отпред, подобно на това, което видяхме в Samsung Galaxy S8. Така компанията би имала възможност да предложи устройство с размери между iPhone 7 и 7 Plus. В предположението има доста логика, тъй като това е едно от нещата, за които Apple понасят доста критика в последно време.

Тук може да видите предполагаемия продукт:

Снимка на iPhone X

 

Според друг слух е възможно да видим OLED екран на новия iPhone X. Другите два модела вероятно ще запазят LCD технологията и сегашните размери от 4.7 и 5.5 инча. Появи се информация, че Apple изпробват технологии за извити дисплеи и метална рамка. Специалисти твърдят, че можем да видим метален заден корпус на новия продукт. Според друга изтекла информация Apple са поръчали 100 милиона OLED панела от Samsung преди време.

Други новости и подобрения включват двойна вертикална камера, пръстов отпечатък върху екрана и двойна предна камера.

Какъв телефон биха искали да представят от Apple?

Apple са изправени пред доста специфична проблемна ситуация. Има различни начини да представят телефон по случай своята годишнина. Най-простият начин би бил да включат софтуер или дизайн от първия си продукт от 2007 година. Тази опция не би им струвала много, но не би допринесла към пазара с иновация.

Втората опция би била да постъпят като с Macintosh по случай 20-годишнината – интересен дизайн, но нищо съществено като хардуер. Всъщност той беше по-бавен от Power Macintosh G3, който излезе само няколко месеца след това.

Третата опция, с която Apple вероятно ще се заемат, е да използват празничния модел като продукт за представяне на бъдещи функции. Според специалисти Apple вероятно ще извадят скъп модел, напълнен с новости, които ще видим в по-бюджетните им продукти в близкото бъдеще. Все пак се очаква да покажат нещо в устройството си, което ще му даде стойност и ще накара потребителите да го купят. Това би било рискова стъпка от гледна точка на начина, по който биха го възприели потребителите. Ако iPhone X е пълен с прекалено много функции и иновации, това би подтикнало клиентите на Apple да помислят, че са излъгани с обичайния цикъл на ъпгрейдване. Те може би ще прескочат този модел и ще изчакат по-късни продукти за по-ниска цена или по-добри функции.

Като цяло ни предстои интересно шоу от Apple. Това би трябвало да е най-интересният iPhone от калибъра на първия или на iPhone 4. Вие какво бихте предположили, че ще има в новия iPhone X? На каква цена бихте се съгласили да го изпробвате?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.