ТУЕС

ТУЕС организира мащабно изложение на най-добрите постижения на учениците си

Тази събота, 28 април, г. от 10:00 до 17:00 ч. в Технологичното училище „Електронни системи“ – ТУЕС – към Технически университет – София ще се проведе първото изложение на ученически проекти в областта на компютърните мрежи, софтуера, вградените микрокомпютърни системи и роботиката.

Постижения

В рамките на ТУЕС Фест повече от 150 ученици от 8-ми до 12-ти клас ще представят най-добрите си разработки. Те са създадени като курсови работи, дипломни проекти, състезателни проекти в ученическия хакатон Hack 30xTUES, както и в извънкласни занимания. Сред 60-те проекта, които ще бъдат демонстрирани, могат да се видят приложения и чатботове с изкуствен интелект, онлайн игри, игрови конзоли, колички с автономно управление, машини с управление през интернет, роботи, симулатори, системи за виртуална реалност, защита от хакерски атаки, компютърни мрежи и системи за отдалечен достъп и много други.
Поканата важи както за всички родители и техните деца, на които предстои да решат къде да продължат образованието си след 7 клас, така и за професионалисти. Всички те ще могат да гласуват на място за най-добрия проект. Конкурсът е разделен в три категории – компютърни мрежи, софтуер и вградени системи и роботика. В 16:30 ч. ще бъдат определени носителите на наградата на публиката и наградата на ИТ професионалистите.
Освен авторите на проекти, в ТУЕС Фест ще участват още около 100 ученици, които ще демонстрират учебно съдържание по специализирани дисциплини и ще посрещат и съпътстват гостите на изложението. Събитието ще се проведе в сградата на ТУЕС на ул. „Владимир Пашов“ № 2, жк Младост 1, в близост до МБАЛ „Св. Анна“.
 
Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София е специализирано технологично училище. Вече 30 години то подготвя бъдещите лидери на ИТ сектора в България и отвъд. Възпитаниците му преминават през задълбочена и специализирана 5-годишна програма, която им позволява да се позиционират възможно най-бързо в технологичния сектор. Те са сред най-търсените и най-успешните професионалисти и предприемачи в ИТ сектора у нас и в чужбина. 
Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.