ash vs evil dead

Starz прекратяват „Ash vs Evil Dead“ след трети сезон

Ако следите новините ни до момента, значи ви е ясно за любовта ни към „Ash vs Evil Dead“. Колкото и подобен ход от страна на “Starz” да беше очакван, толкова и боли когато ти го кажат в прав текст. Истината понякога може да бъде много болезнена. Тази неделя ще се излъчи последният епизод от трети сезон на шоуто, с което се слага и край на неговото съществуване. Въпреки че фенове и критици се изказват ласкаво и изключително позитивно, рейтингите говорят негативно. „Ash vs Evil Dead“ е официално прекратен от телевизионния канал.

Добрата новина в този случай е, че въпросният последен епизод няма да приключи с ужасен “cliffhanger”, оставяйки феновете с неприятно усещане. Създателите на сериала Сам Рейми, Робърт Тапърт и Брус Кембъл са очаквали подобен развой на събитията. Поради тази причина трети сезон ще бъде и своеобразен финал за Аш и компания. Героите ще се изправят срещу най-голямото зло до този момент – огромен двадесетметров демон, който ще сее смърт и разруха из Елк Гроув.

Разбира се, това не ни пречи да си мечтаем, а скорошни слухове за евентуалния четвърти сезон ни карат още повече да съжаляваме за тази раздяла. Спомняте ли си алтернативния оригинален край на „Army of Darkness“? Нека ви го припомним:

Триото Рейми, Тапърт и Кембъл са работили по следващия сезон до последно. Явно малка надежда се е таяла в сърцата им, че “Starz” все пак ще запазят шоуто. Идеята е била Аш да се озове в един пост-апокалиптичен свят, в който злото властва и той отново ще трябва да спасява света. За съжаление няма повече информация, но със сигурност феновете щяха да бъдат повече от доволни. Все пак “Army of Darkness” загатна за подобно нещо.

Като оставим обаче това настрана, лошите новини не свършват дотук. В официален пост на своята фейсбук страница Брус Кембъл заяви, че с това той слага край на Аш. Самия пост можете да прочетете по-долу.

 

Едва ли можем да му се сърдим за подобно решение, но си остава тъжно. В днешните динамични времена и всичката подкрепа, която шоуто получава от феновете, е много вероятно друг гигант като “Netflix” или “Hulu” да избере да подкрепи следващ сезон. Сигурни сме, че на този етап Кембъл е съвсем искрен в думите си и няма планове да се завърне. Но човек никога не знае. Ние можем само да се надяваме.

За финал ще ви оставим и с нашата статия за Аш Уилямс, която е част от рубриката ни “Хорър икони”.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!