Женски батальони идват в Battlefield 1

Женски батальони идват в Battlefield 1

Женски батальони ще се включат във войната с идването на руската армия в In The Name Of The Tsar. И да, става дума за истински батальони, които са взели участие в истински битки, за разлика от черните немски войници. Повече за навлизането на руската армия във войната, както и това дали ще видим скоро и българската армия,  ще разберем на 10 юни, по време на конференцията EA Play.

Всичко това научихме от последния туит на официалния Twitter акаунт на ЕА за Battlefield:

На снимката можем да видим как ще изглеждат жените – войници в играта. Също можем да видим и че ще са от скаут класа, въоръжени с легендарната руска карабина Мосин Наган. Освен нея виждаме и пистолет, който прилича на съществуващия в играта Howdah пистолет. Той до момента e ограничен изцяло до assault класа, но може би ще видим и негова версия за другите класове. Също така е възможно да бъде и изцяло друго оръжие, което тепърва ще бъде въведено в играта.

За жадните за малко исторически контекст – женски батальони идват на фронта в края на войната, през 1917 година. Те са сформирани изцяло по молба на много жени, които са искали да вземат участие във войната. В началото, руското военно ръководство приветства идеята и сформира цели 15 бойни групи, но от тях само две взимат участие във военните действия – 1ви Руски Женски Батальон на Смъртта и Пермският Батальон.

Самите бойни част са сформирани с цел да повдигнат морала на войниците и да засрамят мъжете, които са били готови да дезертират. Но тези добри намерения се материализират трудно и женските батальони страдат от лиспа на комуникация между офицерите и главното командване, както и от проблеми с въоръжаване. Това обаче не спира 1ви Руски Женски Батальон на Смъртта да се справя чудесно в битките срещи германците по време на Керенската офанзива, един от малкото батальони, които са влизали с желание в битките.

С настъпването на болшевишката революция, тези батальони обаче бързо са разпуснати, независимо от техните военни успехи. Историческите източници говорят за възникнало напрежение – много от мъжете искали да се оттеглят по време на битките, но не можели, заради жените.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.