Заглавна картинка на статията "LAER е зарядното, от което се нуждаем"

LAER е зарядното, от което се нуждаем

Една от най-стресовите мисли, когато напускаме дома и офиса, е дали лаптопът и телефонът ще издържат на батерия. Всеки се притеснява – няма ли зарядът да свърши точно в най-важния момент? LAER е калъф за лаптоп с bluetooth възможности, който цели да реши този проблем. Проектът в момента набира средства в платформата Indiegogo. Според създателите, той ще разреши тези проблеми и грижи.

Снимка на LAER

Прекрасната идея за LAER

Идеята на LAER е простичка – да зарежда компютри, смартфони и таблети едновременно. По този начин няма да ни се налага да носим всичките си зарядни в раницата и да търсим контакти. Това би било доста полезно за тези от нас, които носим доста устройства в себе си.  Създателите са групата ARROE, които са базирани в Лондон, Англия. Те плануват да направят и мобилна апликация, която ще следи за състоянието на батерията на LAER и неговата локация.

Снимка на LAER

LAER (произнася се Леиър) ще включва в комплекта си зарядно за PC и Mac компютри, USB-C, USB Quick Charge и QI безжично зареждане. Ако продуктът работи както е описан, то той ще може да зарежда поне три устройства едновременно. Ще можем да добавяме и допълнителни, но батерията ще се източва значително по-бързо. Според ARROE, опцията Quick Charge ще ни позволи да заредим устройство от 0% до 50% за около половин час.

Какво и кога да очакваме от LAER

LAER ще има възможност и за смяна на батерията. Това ще ни позволи сами да решим колко точно захранване да носим според нуждите ни. Това ще се отрази и на тежестта на устройството. Засега опциите са батерия с 5,000 милиамперчаса или 20,000 милиамперчаса. Батериите са устроени така, че да могат да издържат поне две години, преди да имат нужда от смяна.

Снимка на LAER

Опцията за предварителна поръчка би осигурила потребителите с 5,000 mAh за точно 100 щатски долара. Ако всичко върви по план, продуктът би трябвало да стъпи на пазара догодина през март. Вие бихте ли ползвали подобна джаджа?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.