доктор сън

Юън Макгрегър като порасналия Дани Торънс в „Доктор Сън“ на Майк Фланаган

В началото на годината ви информирахме, че Майк Фланаган е ангажиран със сценария и режисурата на продължението на класиката на Стивън Кинг „Сиянието“. Втората книга, която се появи през 2013 година, носи заглавието „Доктор Сън“ и поставя порасналия Дани Торънс в ситуация на живот и смърт. Тогава все още нямаше кой знае колко информация. За щастие на по-нетърпеливите, малко светлина вече се появи в тунела.

Най-голямата новина, която идва благодарение на „Variety“, e за участието на Юън Макгрегър като възрастния Дани Торънс. Лично Стивън Кинг е одобрил избора. Снимките трябва да започнат съвсем скоро, а Warner вече са си харесали и дата за премиерата – 24 януари 2020 година. Има много време, което означава, че информацията около този проект едва сега започва да изтича.

Припомняме ви, че Майк Фланаган вече има една адаптация по Стивън Кинг – тази по „Играта на Джералд“ за Netflix. Лично на нас страшно много ни хареса, както ни допада и останалото творчество на режисьора. Затова и се надяваме, че това продължение също ще има какво да ни предложи. Нека все пак си припомним за какво се разказва в книгата:

„Доктор Сън“ се развива години след събитията в „Сиянието“ и се фокусира върху един пораснал, но все още травматизиран Дани. Следвайки примера на баща си, той има проблеми с алкохола и овладяването на гнева си. В опит да се поправи, той отказва пиенето и се премества в малък град в Ню Хампшър. Старите му умения много скоро започват пак да се проявяват и той успява да установи психична връзка с дванадесетгодишно момиченце на име Абра Стоун. Тя се оказва преследвана от група, интересуваща се от възможностите ѝ и само Дани може да я спаси от похитителите.

„Доктор Сън“ ще бъде режисиран от Майк Фланаган, който в момента пренаписва първата версия на сценария, дело на Акива Голдсман. Самият Голдсман ще бъде изпълнителен продуцент, а Тревър Мейси и Джон Берг са продуценти на лентата. Както споменахме по-горе, премиерата е насрочена за 24 януари 2020 година. Има адски много време дотогава и много неща може да се променят, но ние ще ви държим в течение.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!