WordPress плъгини за уникалност на съдържание

WordPress плъгини за проверка за уникалност на съдържание

Съдържанието е един от главните фактори, от които зависи класирането в търсачките на Вашия сайт. Откакто алгоритъмът на Google извършва проверка за уникалност на съдържание, отмина времето на копи-пейст „авторите“. От това следва, че нещата почти се подредиха, тъй като добрите автори заеха важна роля в Интернет. Те вече се чувстват по-защитени и оценени.

Тези, които не могат да попълват своите сайтове със съдържание, се обръщат към тях. От друга страна, Google пази техния труд от повторно използване. Казано иначе – дойде времето да повярваме, че „Съдържанието е всичко!“

Проверка за уникалност на съдържание

Дори и авторите, които започват да разработват своите теми от „бял лист“, трябва да извършват проверка за уникалност на съдържание. Често те пишат в области, за които са получили знание чрез образование, курсове, практика, Интернет. Те използват цитати или специфични термини, които са общоприети в дадената област. Налице е голяма вероятност да се дублира съдържание, без никакъв умисъл. Това няма да остане незабелязано от търсачките и може да навреди на класирането на сайта. Именно затова всяко съдържание трябва да бъде проверено за уникалност, преди да бъде публикувано.

Прието е за безопасно да се публикува съдържание с минимум 75% уникалност. В Интернет има много безплатни онлайн инструменти, с които можете да направите тази проверка. Повечето от тези инструменти изискват да копирате текста в поле, след което те извършват проверката. Други предлагат възможност да изберете файл от компютъра си, след което извършват проверка за уникалност на съдържание. Почти всички от безплатните онлайн инструменти, обаче, имат ограничение за броя на думите на текста (обикновено 1000). Това налага по-дългите текстове да се проверяват на няколко порции. В този случай цялата операция изисква неколкократно копи-пейст и проверка на съдържанието.

Далеч по-удобно е да разполагате с WordPress плъгин, чрез който да проверите статията си с „един клик“ преди да я публикувате.

WordPress плъгини – Проверка за уникалност на съдържание

Да! И ние се зарадвахме, когато разбрахме, че освен онлайн инструментите за проверка са налични и плъгини за WordPress. Ето някои от тях, които не се различават по алгоритъма на проверките, интерфейсът им е сходен и основната им разлика е в ограничението на броя заявки:

Free Online Plagiarism Checker

След като го изтеглите и инсталирате, така както с всеки друг плъгин в WordPress, работата с него е лесна. Трябва да се регистрирате в сайта на разработчиците, за да получите API ключ. Ключът се въвежда в настройките на плъгина и той е готов за употреба.

Плъгинът добавя бутон в редактора за статиите. Преди да публикувате поредната си статия, просто натискате този бутон и плъгинът ще извърши проверка за нейната уникалност. Тук няма ограничение на броя думи в статията. Безплатната версия обаче налага ограничение от 200 заявки на месец. Под заявка се има предвид всяко изречение, което се проверява. В една статия от 300 думи може да има около 10-30 изречения за проверка. Плъгинът предоставя и платена версия, която е без ограничения.

Check Plagiarism

Check Plagiarism, подобно на горния плъгин, добавя бутон в редактора на WordPress, с който да се направи проверка на статията. И тук е необходимо да получите API ключ от сайта на разработчиците, който да въведете в настройките на плъгина. Ограничението на заявките, преди да ви бъде предложено да закупите ПРО пакет, също е 200/месец.

Small Seo Tools

Този плъгин за WordPress е сходен с разгледаните. Начинът на инсталиране и употреба е същият. Интерфейсът също е сходен. Единствената разлика е, че ограничението на броя на заявките е доста по-голямо – 2 000/месец. Това дава възможност за проверка на около 100 статии на месец, в зависимост от обема им. Поради тази причина ние препоръчваме да опитате този плъгин.

Споделете дали статията Ви е била полезна и не забравяйте да се абонирате за нашия сайт!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Величко Димитров

Роден съм през 1995 г. в гр. Сливен. Завършил съм Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Имам най-различни интереси и ми е приятно да общувам със сериозни хора, от които мога да почерпя опит. Напоследък се занимавам с блогване и Интернет маркетинг.