Pac Man ощетява Америка благодарение на Google с милиони долари за 48 часа.

Pac Man ощетява САЩ с милиони долари за 48 часа

Знаете ли, че…? През 2010 година Google слагат на мястото на логото си игрово ниво на Pac Man за 48 часа. През това време толкова много служители играят тази мини-игра, че американската икономика губи над 120 милиона долара.

Един потребител прекарва в Google средно по 36 секунди повече в Петък, отколкото през останалите дни от седмицата, според проучване на сайта RescueTime. Сега си представете 500 милиона човека. Всеки с неговата половин свободна минута, и всички играят интегрираното ниво на Pac Man в Google. Общото време, което потребителите са отделили за играта, се равнява на 4,189,352 часа.

Ако на потребител се плащат по $25 на час, сумата която правителството е платила е в размер на $128,483.800.

В случай, че и Вие искате да убиете малко време, било то през почивката, докато сте на работа или вечер, след края на работния ден, може да поиграете играта от тук.

А ако искате да споделите вашето мнение за този чудат факт или искате да ни споделите нещо още по-интригуващо –  сега е момента да ви поканим в нашата фейсбук група Технологичното общество на България.

Още интересни факти около играта Pac Man и нейното създаване, може да прочетете в нашата гейминг доза. В нея ще намерите много интересна информация за създаването на играта и откъде е дошла идеята за нея.Добавена снимка в гейминг доза "Pac Man ощетява Америка с милиони долари за 48 часа"

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Уча в училище с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.