„В обувките на Сатаната“ – 15 факта, които може би не знаете

След като вие, нашите читатели, харесахте статията ни с малко известни факти за „Теория за Големия взрив“, решихме да ви предоставим такава и за „В обувките на Сатаната“. Надяваме се да ви хареса и да научите нещо ново за сериала.

1 – Уолтър Уайт е истински Човек

Във филма „В обувките на Сатаната“ главният герой е болният от рак учител по химия Уолтър Уайт. Знаем, че той започва да произвежда и да продава метамфетамини, но това, което не знаем, е, че той е истински човек.

Никой от горепосочените не се е подвизавал под псевдонима „Хайзенбърг“, но всички имат общо с героя от сериала. Уилиям Дънкан е учител по химия от Тексас, който е арестуван и осъден за разпространение на наркотици на територията на училището, в което преподава.

Ирина Кристи е 74-годишна учителка по математика от Бостън. През 2011 г. тя е арестувана, защото в дома ѝ е намерена лаборатория за производство на метамфетамини.

Отново от Бостън – Стивън Доран. Той има рак 3-та степен. Арестуван е за продажба на метамфетамини.

Най-близо до Хайзенбърг се доближава следният: През 2008 г. в Алабама човекът, който виждате на най-голямата снимка, е обявен за един от най-издирваните престъпници в Америка благодарение на огромен бизнес за производство и разпространение на метамфетамини. Той не е нито учител, нито има рак, но името му е Уолтър Уайт.

Уолтър Уайт в истинския живот

2 – Проститутката Уенди е всъщност спортистката Джулия

Всички знаем коя е Уенди. С едни отвратително жълти зъби и неадекватно поведение. Всъщност актрисата, която играе Уенди, е спортистка, която е пробягала десетки маратони и живее много здравословен начин на живот. Това не го знаехме и не го и очаквахме…

Уенди - В обувките на сатаната

3 – Къщата на семейство Уайт

В нея не живее наркобарон, нито пък има пари, скрити в стените (доколкото знаем). От 1973 г. насам къщата е дом на жена, чието име е Фран. Тя няма нищо против стотиците хора, които спират, за да се снимат до къщата, но от тротоара. Няколко пъти е викала полиция заради фенове, които стигат прекалено далеч. Например да хвърлят пица на покрива.

Къщата на Уолтър - В обувките на сатаната

4 – Зъбите на Джеси са перфектни

Това е единственото нещо, за което създателят Винс Гилиган съжалява. В сериала Джеси го спукват от бой през 3-4 серии, а освен това е и абсолютен наркоман. Въпреки това, той има перфектни зъби до последната серия. Да махне истинските зъби на актьора Арън Пол, би било прекалено, а с компютърна анимация – прекалено скъпо.

Аарън Пол

5 – Лотарийният билет на Уолтър показва истински координати

Както знаем, в последния сезон на „В обувките на Сатаната“ Уолтър пусна лотариен билет, като числата, с които игра, бяха географски координати. Всъщност те водят до студиото, където сериалът е сниман.

В обувките на сатаната - лотариен билет

6 – Брайън Кренстън е разследван за убийство

Когато били млади, Брайън и брат му работели като сервитьори. В ресторанта имало готвач, който мразел всички, независимо колко добре се държали с него. Името му било Питър Уонг. Един ден Уонг е намерен мъртъв и едни от заподозрените били братята Кренстън. И до ден днешен убиецът на Уонг остава неразкрит и ненаказан.

Семейството на БРайън Кренстън

7 – Братята Саламанка наистина са много лоши пичове

Безмълвните наемни убийци, братовчеди на Туко Саламанка, който Ханк уби, са истински престъпници. И двамата са лежали в затвора, но единият е по-особен. Луис има татуирани на клепачите си думите „Fu*k you“. За целта са държали лъжица между окото и клепача му, за да се избегне ослепяване.

Луис Монката - В обувките на сатаната

8 – Сините метамфетамини са по-скъпи

По време на излъчването на първия сезон на „В обувките на Сатаната“ в Америка се появила дрога, която била оцветена с боя за храна, като дилърите я представяли за по-силна. И до днес можете да срещнете сини метамфетамини по улиците на Ню Мексико. Цената обаче е почти двойна от обикновено.

синя дрога от В обувките на сатаната

9 – Джеси Племънс пее

Помните ли Тод? Племенника на оня лудия чичак, който открадна мангизите на Уолтър. Е, той пее. Ама много добре! Чуйте сами:

 

10 – Нямаше нужда от обир на влак

Уолтър, Джеси, Майкъл и Тод обраха влак, за да си набавят метиламин, който е нужен, за да се приготвят наркотиците. Фенове на шоуто, които са професионални химици, казват, че тази съставка може да се приготви за минути в обикновена мивка. Това обаче няма да е много интересно за гледане…

В обувките на сатаната - обир на влак

11 – Ню Мексико се гордее с Хайзенбърг

Първоначалните планове на Гилиган били да снима „В обувките на Сатаната“ в Калифорния, но преждевременно сменил мястото на Албакърки, Ню Мексико. Възползвайки се от успеха на шоуто, частните малки бизнеси започнали да печелят пари от продукти, свързани със сериала.

Ню Мексико- В обувките на сатаната

12 – Джеси Пинкман е трябвало да умре

Джеси въобще не е трябвало да бъде главен герой. По сценарий той е трябвало да умре още в първи сезон, но Винс Гилиган е разубеден от тази идея. И по-добре, защото шоуто нямаше да бъде толкова успешно, ако не съществуваше тази наподобяваща баща и син връзка межу Уолтър и Джеси.

В обувките на сатаната - Джеси

13 – Полицията е помагала по време на шоуто

DEA (Администрация за борба с наркотиците) има голям принос за шоуто. Химици, които работят в DEA, дошли на място, за да научат Арън Пол и Брайън Кренстън как се готвят метамфетамини. Причината е, че екипът на „В обувките на Сатаната“ искал всичко да бъде под конец. Ако случайно си търсите „готвач“ – тези двамата могат да ви помогнат.

Гомез, Ханк и Уолтър - В обувките на сатаната

14 – Сините „камъни“ от „В обувките на Сатаната“ са бонбони

Всяка сцена, в която участват сините наркотици на двамата готвачи, е заснета с бонбони, които са специално направени за шоуто. Сладкарницата, от която се взимат, има специална линия бонбони и десерти, които се продават под името „The bad candy line“

В обувките на сатаната-сини бонбони

15 – Yo, BITCH

Освен че Арън Пол остава с навика непрекъснато да повтаря „BITCH“, той създава апликация, която се нарича „Yo, BITCH“.

В нея можете да поканите приятелите си и да се псувате с гласа на Джеси Пинкман, което е много, ама много яко! Има всевъзможни изрази със записания глас на Арън, дори можете да нагласите настроението, с което да бъдат изговорени.

yo bitch

 

Това беше нашият списък с факти за „В обувките на Сатаната“. Какви факти знаете вие за сериала? Кажете ни в коментарите и не забравяйте да посетите нашата официална Фейсбук страница – КиноЗона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?