Breaking bad - сериалите, които трябва да изгледате

Сериалите, които трябва да изгледате

Ще ви покажем няколко сериала, които, дори и след края си, са оставили следа в нас. Удостоени с всевъзможни награди и признати от критици от цял свят, ето ги и тях сериалите, които трябва да изгледате!

„Как се запознах с майка ви“

Девет сезона ще гледате как вече остарелият Тед Мозби (Джош Раднор) разказва на децата си всевъзможни абсурдно смешни случки. Крайната му цел е да им разкаже как е срещнал майка им, но това се случва чак след 208 двадесетминутни епизода.

След като коремът спре да ви боли от целия този смях, ще стигнете до крайната точка на сериала. Финалът му е толкова сантиментален и емоционално въздействащ, че четири години след края му още не сме простили на създателите Картър Бейс и Крег Томас.

Има две номинации за награда „Златен глобус“. И двете са за най-добър актьор в поддържаща роля за Нийл Патрик Харис, който играе Барни Стинсън в сериала. Годините, в които е номиниран, са 2009 г. и 2010 г.

как се запознах с майка ви - сериалите, които трябва да изгледате

 

„Двама мъже и половина“

Въпреки смяната на Чарли Шийн с Аштън Къчър от девети до дванадесети сезон, сериалът остана забавен и никога не стана банален. Смяната се случи заради наркозависимостта на Чарли Шийн и неспособността му да бъде адекватен на снимачната площадка по думи на Чък Лори.

По-късно обаче в последните няколко епизода на сериала, се заговори отново за него и създателите ни дадоха няколко сцени, включващи героя, но не и актьора, за жалост.

Много хора мислят, че шоуто е провалено с влизането на Аштън Къчър, но не и ние. За нас „Двама мъже и половина“ заслужава място в сериалите, които трябва да изгледате.

Две поредни години Чарли Шийн получава номинации за награда „Златен глобус“ за най-добра игра в сериал. Освен тях двете, сериалът има цели девет спечелени награди „Еми“.

двама мъже и половина - сериалите, които трябва да изгледате

 

„Бягство от затвора“

Този сериал е с толкова засукана история, че чак няма да повярвате. Мислим си едно, то всъщност е второ, а накрая се случва трето, което е коренно различно от нашите предположения. Адмирации за въображението и креативността, които Пол Шуринг е вкарал тук. Главните герои са Линкълн Бъроус (Домикик Пърсел) и Майкъл Скофилд (Уентуърт Милър).

За да спаси брат си от присъда, дадена му за престъпление, което не е извършил, Майкъл влиза в затвора, като целта му е да му помогне да избяга. Скофилд мисли за абсолютно всеки малък детайл, като дори се преструва на диабетик, за да се сприятели с докторката на затвора, която да му помогне с бягството.

Този сериал е просто уникален и го препоръчваме на всеки, който не го е гледал. Определено няма да изгубите времето си. Има направен и филм, но въпреки че е свързан с историята на последния сезон не ви го препоръчваме. Просто е много тъп, ако трябва да сме честни.

Пет сезона и деветдесет епизода, всеки по 45 минути. Две номинации за награди „Златен глобус“.

С уникалния си замисъл, перфектна актьорска игра и избор на актьори „Бягство от затвора“ съвсем заслужено застава на трето място сред сериалите, които трябва да изгледате.

„Изгубени“

4.8.15.16.23.42…4.8.15.16.23.42… И така до припадък. След самолетна катастрофа 72-ма души оцеляват и се намират на остров, от който просто измъкване НЯМА.  Там си устройват съвсем приличен живот имат си извор на вода, ловят си разни риби, правят си суши… К`во повече му трябва на човек?

Скоро обаче разбират, че не са сами на острова. Освен че си имат чудовище за компания, има и няк`ва тотално изтрещяла секта, която не само иска да ги изтреби до крак, ами и децата да им вземе.

Ако не знаете защо написахме числата по-горе, задължително започвайте да гледате „Изгубени“. Мислим, че беше вторият сезон, когато стана ясно, че тези числа преследват един от главните герои навсякъде, където отиде. Първо, печели лотарията с тях, но му се случват само лоши неща и смъртта гони близките му. След неуспешния опит да смени континента, на който живее, те се появяват и на острова.

Както и горният сериал този има уникално измислена и засукана история. Възхищаваме се на тримата великани, които са го измислили: Джей Джей Ейбрамс, Джефри Лийбър и Деймън Линдълоф.

Сериалът има една спечелена награда „Златен глобус“ и още три номинации за същата. Десет спечелени „Еми“ и 41 номинации за нея! Уморихме си да ги броим…

„Breaking Bad“

Най-доброто за финал. На върха на нашата класация стои този прекрасен шедьовър на Винс Гилиган. Сваляме шапка и се покланяме пред него.

Разорен учител по химия разбира, че дните му са преброени, а причината за това е рак на белия дроб. И ся к`во праим? Ми…метаамфетимини, разбира се.

Уолтър Уайт (Брайън Кренстън, абе, бащата на Малкълм) се свързва с бивш свой ученик, за когото знае, че е в бизнеса. Той и Джеси Пинкман (Аарън Пол) започват да приготвят продукта си в една въздърта каравана.

След множество кавги с по-висшестоящи от тях, двамата се озовават на върха на хранителната верига, като дрогата им се продава чак в Европа.

Май забравихме да споменем, че Уолтър има баджанак, който работи в DEA (Администрация за борба с наркотиците), а синът му има церебрална парализа и едвам-едвам се влачи.

„Breaking bad“ е на пето място в IMDb за сериал с най-висока оценка. Има две спечелени и три номинации при наградите „Златен глобус“. Двадесет спечелени награди „Еми“ и цели 42 номинации за същата.

Когато го гледахме за първи път, направо настръхвахме от някои сцени. Показваме ви нашата любима, като се надяваме и на вас да ви хареса, колкото на нас. Това уникално шоу напълно заслужено влиза в нашата класация за сериалите, които трябва да изгледате и застава на върха.

Това бяха сериалите, които трябва да изгледате. Те са нашите любими и тези, които никога няма да изтрием, дори и да нямаме място в харда. А кои са вашите любими сериали? Кажете ни в коментарите и не забравяйте да посетите нашата официална Фейсбук страница – КиноЗона.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?