Господари на вселената

Новата версия на „Господари на вселената“ с премиерна дата

Колко са гледали фантастичния фентъзи епос на Гари Годард от далечната 1987 г. „Господари на вселената“? Лентата е направена по доста успешна анимация със същото име, пусната само няколко години по-рано. Тя пък от своя страна е базирана на серия екшън фигурки на фирмата Mattel. В днешно време продуцията, която разказва за вечната битка между героя Хи-Мен и злия повелител Скелетор от планетата Етерниа, има култов статус.

За съжаление, при премиерата си, „Господари на вселената“ не се представя толкова впечатляващо, и плановете за бъдещи продължения биват замразени. Героите продължават да живеят по страниците на комикси и фен творби, но никой повече не посмява да им вдъхне живот на малък или голям екран. Това е на път да се промени.

Само преди ден от „Сони“ са дали зелена светлина на проект за рестартиране на поредицата, и вече имаме премиерна дата – 18 декември 2019г. В оригиналния филм ролята на Хи-Мен се изпълняваше от Долф Лундгрен, а Франк Ланджела се беше превъплътил като Скелетор. Партнираха им още Мег Фостър, Кортни Кокс и покойният вече Били Барти. За съжаление, все още няма информация кой ще поема щафетата и в каква посока ще се развие историята.

Последната информация беше, че МакДжи (“Ангелите на Чарли: Газ до дупка”, “Терминатор: Спасение”) ще се заема с режисурата. Изглежда, това се е променило и проектът си търси нов режисьор. Дейвид С. Гойер (последните филми за Батман, “Блейд”, “Град на мрака”) се е нагърбил със задачата да напише сценария, което може само да ни радва.

2019г. е далече, а и нещата са още в прекалено начален стадий, за да говорим много. Надяваме се скоро да се намери режисьор, както и подходящ каст, който да продължи достойно наследството на „Господари на вселената“. Ние, разбира се, ще Ви държим информирани за последвалото развитие по проекта.

За финал, нека си припомним трейлъра на класиката от 1987-а година:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!