Top 10 Youtube

Топ 10 Youtube канала за гейм ревюта

Напоследък много си говорим за най-чаканите игри на 2018-та и мисля, че е време да обърнем внимание и на любимите ни гейм критици. Със сигурност имате любим Youtube канал на тема игри, но ние сме ви подготвили Топ 10 Youtube канала за гейм ревюта, които няма как да не ви харесат!

Cinemassacre(Angry Video Game Nerd)

Angry Video Game Nerd (съкратено като AVGN и първоначално известен като The Angry Nintendo Nerd) е видео шоу с фокус върху ретро игри, създаден от и с участието на Джеймс Ролф. Сериите се съсредоточават върху героя на „Роуф“ (The Nerd) – избухлив фанатик, който ръси „неприятни“ коментари за ретро игри.

Започвайки като независим режисьор, Ролф създава първите си клипове като шега за приятелите си. През 2004 г., със съдействието на Майк Матей, Ролф пуска видеоклиповете на Angry Nintendo Nerd на своя уебсайт Cinemassacre.com. През 2006 г. Матей убеждава Ролф да качи клиповете в YouTube. През 2007 г. поредицата се превръща в програма на ScrewAttack и GameTrailers, където е преименувана на The Angry Video Game Nerd, за да се предотвратят проблеми с търговската марка на Nintendo и да се позволи на Ролф да преглежда игри от Nintendo конзоли. Оттам серията се превръща в култов успех и Ролф започва да се появява като герой в различни други медии като филми и видео игри.

Аngry Video Game Nerd се смята за един от пионерите на гейминг видеоклиповете, като оказва силно влияние върху стила и формата на последвалите го.

Easy Allies

Easy Allies (EZA) е група от опитни сценаристи и видео продуценти , които обичат да играят видеоигри, да анализират игровата индустрия и да взаимодействат с общността.  Easy Allies е Youtube канал може би по-известен под името GameTrailers. След като IGN купува GameTrailers, оригиналните създатели се оттеглят и създават нов проект под името Easy Allies. Каналът е обявен на 20 март 2016 г. и стартира на следващия ден с 12-часов маратон на живо на тяхната Twitch страница.

Екипът прави някои от най-добрите клипове за игри в момента. Подкасти, ревюта, дискусии и дори бордови игри са някои от акцентите. Те изследват историята на игрите чрез ретроспекции и разгадават мистерии около стари игри.

Повечето от това, което произвеждат, е фокусирано върху видеоигрите, въпреки че понякога се впускат и по други страсти като филми и аниме.

TheGamingBritShow

Чарли Кейд създава канала The Gaming Brit Show още през 2011 г. Неговите видеоклипове варират от по-задълбочени анализи до кратки хумористични скечове. Каналът изпъква с постоянно качествено съдържание, като се съсредоточава върху строгата обработка на клиповете. Чарли има доста критично мнение за гейминг индустрията и това, подкрепено с британски хумор, прави видеоклиповете му доста популярни.

Въпреки че е сравнително малък и не толкова известен Youtube канал, The Gaming Brit Show има с какво да ви изненада.

Giant Bomb

Giant Bomb е американски уеб сайт и Youtube канал за видео игри, който включва коментари, новини и рецензии, създадени от бившите редактори на GameSpot Джеф Герстаман и Райън Дейвис.

Съдържанието на Giant Bomb е разделено между малкото им служители, които предоставят писмени статии и видеоклипове за видеоигри и гейминг общноста. Каналът има и седмичен Podcast, на който се дискутират новини и преглеждат нови заглавия.

Каналът произвежда редица редовни видео серии, най-вече Quick Looks – 20 – 60-минутни нередактирани клипове и This Ain „No No Game“ – седмична серия, продуцирана от Дейвис, в която той преглежда филми, базирани на видеоигри.

Jontron

Джонатан Ариан Джафари, известен най-вече с интернет псевдонима JonTron, е американски комик и гейминг критик. Той е известен с уеб серията си в YouTube – JonTron, в която комедийно преглежда видеоигри, филми и телевизионни предавания от различни жанрове.

За разлика от много други критици в YouTube, Jon има енергичен и напълно случаен подход към видеоклиповете си. Подобно на Angry Video Game Nerd, Jon обикновено избира неясни, неизвестни или просто лоши игри, които да прегледа.

 The Escapist

Бенджамин Ричард „Yahtzee“ Крошоу е британски комедиен писател, журналист на видеоигри, както и автор, и разработчик на видеоигри. Той е най-известен със своята серия от ревюта на игри – Zero Punctuation и  The Escapist.

През годините Бенджамин е имал доста различни шоута, но The Escapist остава в центъра. Седмичната серия се състоеше от преглеждане на нова игра през погледа на Бенджамин и на Джим Стърлинг, който също е в списъка ни.

През май 2008 г. The Escapist спечели наградата Webby и наградата People’s Choice 2008 за най-добър сайт, свързан с видео игри. The Escapist спечели тази награда и през 2009 г. след продължителна битка между тях и GameSpot. Въпреки че съдържанието на Youtube канала им е по-журналистическо, отколкото ми се иска, определено си заслужават един поглед.

Mark Brown

Марк Браун е създателят на поредицата от серии за игри, наречена Game Maker’s Toolkit.

Във всеки епизод Марк се стреми да разкрие скрития гений на любимите си игри, да разучи процеса на разработка на една игра, да разгадае философиите на най-добрите гейм дизайнери в света или да разгледа критично най-новите издания.

Говори за това как сцени от Марио  са вдъхновени от китайската поезия, как Spelunky генерира нива, как The Last Guardian разказва една история чрез езика на игрите и много други интересни теми.

Видеоклиповете му са насочени както към геймърите, които искат да научат повече за любимите си игри, така и към новите дизайнери, които искат да разберат повече за това как игрите използват своя дизайн,за да ни предизвикат да съпреживеем историите, които разказват.

Jim Sterling

Освен че се разхожда през тинята от ужасни игри в Steam, Джим хвърля светлина както върху добри инди игри, така и върху ужасни, счупени, забравени проекти. Най-важното в канала му е ежеседмичното Jimquisition, където той повдига интересни теми за гейминг индустрията. Това е редовен сегмент, в който той критикува части от индустрията, които счита за презрителни. Сред неговите цели е софтуерът на Gearbox заради техните грубо заблуждаващи визуализации на Aliens: Colonial Marines. Абсолютният отказ да поемат отговорност за отвратителното качество на играта не даде мира на Sterling.

Jim Sterling има доста по-сериозен поглед над гейминг индустрията и не се страхува да коментира всичките ѝ негативни страни. Той със сигурност ще ви накара да се замислите преди следващата си покупка на игра!

TotalBiscuit

Джон Бейн, познат под онлайн псевдонимите TotalBiscuit, The Cynical Brit и TotalHalibut, е британски гейминг коментатор и критик в YouTube, известен с редовните си тежко критикувани игри. Totalbiscuit е известен с клипове тип „пръв поглед“, в които изразява силна подкрепа за защитата на потребителите в гейминг индустрията.

Най-известният му формат клипове се нарича WTF is…, където Джон говори най-вече за някоя инди игра, дълбоко заровена в дъното на Steam, но не пропуска да коментира и по-известни игри, стига да си заслужават. Totalbiscuit има доста суров характер и се хваща за най-малките проблеми, които открие в някоя игра.

Може да разчитате на него да разясни геймплеят, графиките и всичко, свързано с една игра.

Angry Joe

Хосе Антонио Варгас, или просто Angry Joe е геймър и критик, който качва видеоклипове от 2008 г. насам. Неговият Youtube канал се нарича AngryJoeShow. Това е най-известният видео формат  на Джо, в който той прави преглед на дългоочаквани игри (а понякога и на малки инди игри). Джо разяснява силните страни и недостатъците на играта, докато прави кратки скечове с приятеля си Джо Лопес, познат и под псевдонима Другия Джо.

Най-характерно за него е начинът, по който започва ревютата си. Джо винаги се облича в костюм от играта, която ще критикува. Понякога завършва интрото си, като казва: „Пак се осрахте!“, което означава, че играта, която е на път да прегледа, го е разочаровала.

Естествено, винаги гневният Джо е просто персонаж, който Хосе продължава да развива до нови висоти!

Това са нашите топ 10 Youtube канала за гейм ревюта. Всички тези критици имат доста различни похвати и стилове и се надяваме поне един от тях да ви допадне. Няма начин да не сме пропуснали някои канали, затова споделете вашите любими такива в коментарите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Васил Кендев

Геймър и ентусиаст на тема всичко футуристично и технологично. Често бъркам Sci-Fi с реалност, но май не ми пречи. От 10 години се занимавам с Youtube под една или друга форма и е най-голямото ми хоби за момента. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.