Начало / Технологии / Авто / Автобусният гигант FlixBus започва бизнес в България
FlixBus

Автобусният гигант FlixBus започва бизнес в България

Водещата компания за транспортни услуги FlixBus стъпва на родния пазар и възнамерява да свърже България с най-широката европейска автобусна мрежа за дълги разстояния. Дейността ѝ на наша почва официално стартира на 22 март. Тогава ще бъде положено началото на нови ежедневни връзки от София до градове като Будапеща, Виена и Букурещ.

Българските пътници постепенно ще получат достъп до над 1400 дестинации из Стария континент. Регионалният директор на автобусния гигант Ласло Арани споделя, че през миналата 2017 година около 40 милиона души са избрали услугите на FlixBus.

Задачи

„Стремим се да предлагаме интелигентни решения с високи стандарти за безопасност и качество. Стъпваме на българския пазар с надеждата да привлечем още хора към екологичния и достъпен транспорт“, заяви той.

По думите му, новите нощни връзки с Унгария, Австрия, Румъния и други ще позволят спестяване както на време, така и на средства. Още през първата половина на тази година мрежата с дестинации ще бъде разширена.

Графикът на първите български нощни връзки на FlixBus

Концепция

FlixBus е основана през 2013 година. Започва като скромна немска стартъп компания, която към днешна дата присъства в транспортния бизнес на 27 страни в Европа. В края на миналата година гигантът обяви и стъпването си в САЩ, показвайки глобалната си амбиция за развитие.

Интересното тук е, че дейността се базира на международен бизнес модел, фокусиран върху партньорствата с регионалната индустрия. По този начин, 5 години след началото, компанията работи с над 250 автобусни партньори на целия континент. В дейността ѝ са ангажирани и над 7000 шофьори.

Според Арани, туристическият апетит към България е сериозна предпоставка за успешно развитие на мрежата на FlixBus у нас. Той обещава компанията му да предостави на клиентите си висококачествено обслужване във всяко превозно средство.

Пътниците ще получават удобства като безплатен Wi-Fi, комфортни седалки с повече място, климатик, електрически контакти до всяка седалка, както и тоалетна на борда. Билети могат да се купуват както на сайта, така и чрез безплатното мобилно приложение на FlixBus.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.