Начало / Кино и TV / The Mist на Стивън Кинг става сериал
the mist сериал

The Mist на Стивън Кинг става сериал

Тази година ще видим първата част на новата екраниазция на „То. Заедно с нея ще бъде адаптирана още една книга на Стивън Кинг, макар и за малкия екран – The Mist. Сериалът ще бъде излъчен по Spike и ще бъде базиран на оригиналната история, но също така ще я доразвие. Ето първият трейлър, който ни представя няколко от героите, както и титулярната мъгла:

Разлики с оригинала

За тези от вас, които не са запознати с историята, тя е следната: малко градче в Щатите е разтърсено от тежко престъпление. Жителите му се събират в местния магазин, за да пазаруват за идваща буря. Докато са в магазина, около града се спуска зловеща мъгла, в която живеят чудовища. Хората, затворени  в магазина, трябва да се справят със собствения си страх и неговите проявления, както и с чудовищата, които бродят навън.

Макар и интересна, тази история е описана в около 200 страници и е трудно да бъде представена в интересен сериал, затова създателят на сериала Кристиян Торп я доразвива. В The Mist действието вече няма да бъде ограничено само до локалния магазин, ами ще се развива на няколко места в града. Също така страховете на жителите ще разкрият техните тъмни черти. Надали ще ни бъде спестен социалният коментар по актуални теми като расизъм и сексизъм.

Самият Торп вече има опит в заснемане на успешни сериали – той е автор и режисьор на датския сериал „Рита„. Успехът, който постига с него е толкова голям, че в последствие сериалът е адаптиран за холандската и френската публика. Адаптациите също са изключително сполучливи – френският сериал става най-успешната премиера на сериал от 6 години.

Предишни екранизации на The Mist

Това няма да е първа поява на The Mist на екрана. Новелата вече е пресъздадена веднъж от Франк Дарабонт през 2007. Самата екранизация следва плътно сюжета на книгата, като единствената разлика е, че финалът на филма е дори по-мрачен от този в книгата. The Mist е приет добре както от критика, така и от зрители, като печели редица награди. За Франк Дарабонт това е трета екранизация на творба на Стивън Кинг след „Изкуплението Шоушенк“ и „Зеленият път„.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.