Guardians of the Galaxy епизоди от Telltale. Основно изображение

Telltale’s Guardians Of The Galaxy – новата поредица на Telltale започва силно

Американското студио Telltale набра доста популярност със забавните си и интригуващи игри, свързани с известни комикс и филмови франчайзи. След Walking Dead, A Wolf Amongst Us, Borderlands, Game of Thrones и Batman, сега те за пръв път „посегнаха“ към вселената на Marvel.

Играта отново ще е разделена на сезони и епизоди, а премиерата на първия е днес, 18 април 2017-та. Цената на първи епизод, който може да бъде изигран на PC, IOS, PlayStation 4 и Xbox One, е само 5$. Физическото копие, включващо и season pass, ще бъде налично в Европа на 5-и май. Цената на пълната версия се очаква да бъде 30$, a епизоди 2-5 ще излязат преди края на годината.

Всички познати герои отново са тук

Това, което създателите разкриват, е, че играта е базирана по-скоро на комиксите, а не на филмовата вселена, но въпреки това се долавя много и от филма. Всъщност играта започва с Питър Куил, танцуващ на фона на “Why Can’t I Touch It”. Един от минусите на епизода, както във всяко предишно заглавие на Telltale, е, че е доста кратък. Затова и няма да разкриваме много от историята, но както можете да предположите, Thanos отново е намесен. Много намесен. Всъщност битката между пазителите и лилавия злодей е в основата на историята. Едно нещо, за което можете да се считате предупредени, е пороят от забавен диалог между Питър, Рокет, Гамора и Дракс, като част от шегите преминават границите на добрия тон, без да стават по-малко забавни.

Не бихме си позволили да слагаме оценки на първия от пет епизода. Въпреки това западните гейм медии са го направили и оценките са повече от добри. Ако сте фен на останалите игри в каталога на Telltale, на Marvel или на забавните куестове, то може би това е нелошо предложение за вас. За да придобиете по-добра представа, можете да се насладите на интрото от играта.

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Стефан Червенков

Блогър, автор, отдаден геймър и запален фентъзи фен. В малко по-широк план - създател на онлайн обществото NerdsBG, бивш автор към Lifestyle и Webcafe, имащ 1-2 награди за фентъзи разкази и трето поколение фен на ЦСКА.