Тесла срещу Лъвкрафт под формата на PC игра

Няма как да не сте чували имената Тесла и Лъвкрафт, или поне едно от двете, дори и под формата на лек автомобил. Никола Тесла и Х.П. Лъвкрафт са две от най-паметните личности на миналия век. Въпреки че нямат много общо – единият инженер, а другият писател – и двамата мечтаят за научнофантастични светове. Добрите хора от „10Tons  Studio“ решават, че е крайно време да поставят Тесла срещу Лъвкрафт в битка между научна фантастика и фентъзи чудовища.

Тесла срещу Лъвкрафт е интензивен арена шутър в „Top Down“ стил.

Тесла срещу Лъвкрафт 1

В главната роля е, естествено, Никола Тесла, който използва силата на статичното електричество, за да захрани огромния си робот, с цел да избие до крак всички чудовища. Играта предлага доста интензивна атмосфера, в която от всеки ъгъл постоянно ви изскачат нови и нови заплахи.

Тесла срещу Лъвкрафт е оформена в набор от нива, където основно трябва да оцелеете и да убиете определен брой чудовища, преди да можете да продължите. Играта започва достатъчно бавно, за да научите основните механики. Начини на придвижване, събиране на оръжия, левел система и разбира се, събиране на части за вашия експериментален Tesla-Мech. За наш късмет е импленетирана доста интересна система, наречена квантова телепортация, която ви позволява по-свободно прекосяване на нивата. Въпреки това, всички тези изчадия са неспирни и рядко ще можете да си поемете дъх.

Тесла срещу Лъвкрафт 2

Ето и повечето от механиките и фунцкиите, които може да ползвате в играта

  1. Tesla-Mech – една изключително мощна военна машинa, която е на ваше разположение в определени моменти от играта. Тя предлага 2 миникартечници, монтирани на всяка ръка, с които можете да изтребите всяко чудовище. А когато ви свършат куршумите, може просто да ги стъпчете.
  2. Static Traps – много интересна механика за капан, който стопира чудовища в поле от статично електричество.
  3. Quantum Teleportation – позволява ви да се телепортирате на кратки разстояния, дори и през твърди предмети.
  4. Познатите ни Лъвкрафтски ужаси. Ако кошмарите имаха кошмари, то те биха изглеждали точно така.

Играта е съвсем нова, излезе в Steam на 26-и януари и до момента се приема доста позитивно. Ако сте фенове на такъв тип шутъри, определено си заслужава да ѝ хвърлите едно око.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Васил Кендев

Геймър и ентусиаст на тема всичко футуристично и технологично. Често бъркам Sci-Fi с реалност, но май не ми пречи. От 10 години се занимавам с Youtube под една или друга форма и е най-голямото ми хоби за момента. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.