Steam Summer Sale 2017 игрови логота

Steam Summer Sale 2017 – лятната разпродажба, която не бива да се пропуска – Част 1

Ако ползвате платформата за разпространение на игри Steam, то вие знаете, че понякога има намаления на конкретни заглавия за по няколко дни, като по-старите предложения имат по-чести и по-големи намаления. В момента обаче има събитие, което заслужава внимание – тече лятната разпродажба (Steam Summer Sale 2017), която ще бъде валидна до 5-ти Юли. Тази епична промоция включва стотици заглавия и ако наскоро сте възжелавали някоя игра, която ви се е сторила скъпа – сега е моментът да проверите отново цената й. Не се сещате за нищо конкретно? Нека предложа на вниманието ви 30 качествени заглавия – намалени между 50% и 90%.  Видеоматериалите са подбрани с цел илюстрация на определени интересни аспекти на играта.
В първата част разглеждаме сравнително нови премиум игри, които до момента са били доста скъпи и сега влизат в по-нормална ценова категория – ако някоя ви грабне интереса, добре е да се възползвате, тъй като следващо намаление на тези заглавия може да няма в идните месеци, а може дори просто да не си струва да чакате повече.

Без повече обяснения – ето и главните действащи „лица“ в Steam Summer Sale 2017 :

The Witcher 3: Wild Hunt – Game of the Year Edition  – 24,99€

Ако по някаква случайност все още не сте изиграли това произведение на изкуството – сега е моментът да поправите тази несправедливост. Най-накрая получавате цялата игра, заедно с двата експанжъна – Hearts of Stone и Blood & Wine на добра цена.
Лично мен досега ме възпираше високата цена на въпросните експанжъни и усещането, че получавам „половин“ продукт без тях. Играта е с голям и много детайлен отворен свят. Графиката, музиката и гласовото озвучаване са превъзходни и създават атмосфера, в която можете да потънете с удоволствие. Характерите, историите и диалозите са запомнящи се, сравнително реалистични, и събуждат въображението. Играта е оптимизирана добре – изглежда красиво дори и на позастаряващи графични карти. Контролите и камерата са адекватни. Въобще – заслужава си и цената, и времето.
Ако вече имате играта, но не и DLC-тата, може да си вземете отделно Expansion Pass за 12,49€. Ако не сте играли предишните игри, силно ви препоръчвам The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition за смешната цена от 2,99€ – играта е сериозна. Witcher 1 за съжаление ще ви се види грозноват.

Dishonored 2 – 19.99€

Dishonored беше изключително добра игра – с оригинален артуърк, и геймплей – толкова приятен, че впоследствие я сънуваш. Dishonored 2 е достоен наследник – историята, музиката и гласовото озвучаване са много добри – графиката също. Играта не е много добре оптимизирана за PC и изисква добра графична карта при високи детайли.

Total War: WARHAMMER – 20,39€

Warhammer във фентъзи контекст. За разлика от предишните игри, които по-скоро целят симулация на масови битки в исторически контекст, в тази конфликтът е между тотално различни фантастични фракции.
Играта илюстрира какво се случва с обикновените войничета на бойното поле във всевъзможни ситуации – като например сражение с демони. Мащабът – 10000 обикновени войничета зад дебели крепостни стени срещу 2 демона, 20 гиганта и 20 катапулта. Може да закарате камерата във всеки ъгъл на огромните бойни полета и да гледате с интерес как някъде малка група дезертьори се спъват и подхлъзват в калта, опитвайки се да се скрият в една горичка.
Има много модове и активна фен-общност. Може да заинтригува дори и абсолютно индиферентни към стратегическия жанр хора.

Grand Theft Auto V – 29,99€

Не познавате Тревор? Може би е време да е да се запознаете.
Основната ценност на играта е реалистичният онлайн градски пясъчник за каквито социално-неприемливи действия ви дойдат наум – на вас и вашите приятели – или добри непознати. В момента обаче Rockstar Games изглежда са разгневили общността си, като са заключили акаунтите на много от тях – уж заради хакване на онлайн режима на игра. Не е добре – може би ще се оправят с хакерите, без съвсем да си загубят потребителите, може би не. Бих препоръчал безусловно, ако не беше тази неизвестност, но пък сингълплейър кампанията също е добра, така че помислете.

Tom Clancy’s The Division – 19,99€

Когато излизаше, играта беше силно възхвалявана заради иновативната си физика и графични ефекти, придаващи завиден реализъм. Първоначалната ѝ цена беше значителна и може би това отчасти допринесе играта да не се превърне в хит. Само по-малко от година по-късно, благодарение на Steam Summer Sale 2017, едно намаление от -60% я превръща в интересна оферта – поразгледайте.

Dark Souls 3  – 23,99€

Dark Souls поредицата бе основополагаща за цял нов жанр. Ако сте фенове, но Dark Souls 3 не ви е бил във възможностите, или ако тепърва искате да се запознаете с жанра – сега е удобен момент. Рано или късно всеки опира до Dark Souls, така че да благодарим на Gaben за предоставената възможност да закупим това бижу с цели 60 (шестдесет!) процента намаление!

DOOM – 14.99€

Това е добре изпипан и неангажиращ шуутър – изисква флуиден и удовлетворително агресивен геймплей. Има и успокоителна доза кръв .. и други работи. Има статут на нарицателно и класика. На тази цена определено си заслужава.

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition – 19,99€

Ако не сте минали тази легендарна игра и си мислите, че вече ще ви се стори морално остаряла, в това издание тя е с осъвременена графика и множество подобрения. Играта е с огромен отворен свят, в който буквално ще се загубите. A aко сте мод-фенове, имайте предвид, че Bethesda имат идея да въведат платформа за платени модове, уж за доброто на самите модъри – разработчици.

Divinity: Original Sin – Enhanced Edition – 15,99€

Медийните титани не са впрегнати в информирането ни относно това бижу и то много лесно може да мине незабелязано – което е скандално и съвсем небогоугодно. Играта е доста изпипана, с добра история, оригинална система за тактически сражение и доста съдържание. Препоръчвам горещо!

ARMA3 – 11,89€

Феновете я водят като най-реалистичната и богата военна игра. За останалите може би реализмът идва в повече. Засега е правилен избор – ще мине доста време преди Squad да може да се конкурира с нея и да предложи съизмеримо богатство на арсенала – но ако имате интерес, той също е на промоция.

Dragon’s Dogma – 11,99€

Порт от конзолна игра, Dragon’s Dogma – Dark Arisen предлага епичен бой с митични създания, флуидни движения, добра графика, дълга прогресия във вид на безброй нива, предмети и умения. Магиите в тази игра имат значение и изглеждат впечатляващо – убедете се сами:

Fallout 4 – 14,99€

Ако не знаете нищо за света на Fallout – сега имате една чудесна възможност да научите. Играта има доста съдържание, добра графика и много модове – за тази цена си струва дори само заради размера си.

Ако сте играли класиката Fallout 3 и таите сантимент към чаровната пост-апокалиптична атмосфера на радиационния отворен свят – пропуснете. Може да си го в припомните в осъвременен вариант, но ще ви омръзне бързо – Fallout 4 не предлага почти нищо концептуално ново (с изключение на строенето на собствено укрепление), а историята и характерите сравнително бързо ще напуснат съзнанието ви.

https://www.youtube.com/watch?v=GE2BkLqMef4

Middle-earth: Shadow of Mordor Game of the Year Edition – 3,99€

С отстъпка от -80% по време на Steam Summer Sale 2017.  Играта няма най-добрата история, но на цена по-ниска от голяма част от инди-проектите, това е абсолютно ОК.

Game of Thrones – A Telltale Games Series – 6,99€

Скоро ще видим новия сезон на Game of Thrones. Но в тази игра може да почувствате напрежението в политическите диалози, когато ги водите вие. Доста по-различно и по-замислящо е. Oсвен това имате ограничено време за мислене при всяка реплика.

Borderlands 2 Game of the Year – 9.90€

Borderlands 2 е красива игра с приятен геймплей, оригинален арт стил и впечатляваща цветова гама. Дразнещото в нея бе голямото количество DLC-та, всеки от които струваше още и още.  Сега за съвсем скромна сума може да получите цялостното богатство от класове, нива, оръжия и гадини. Особено ако не сте играли никоя от игрите в Borderlands поредицата.

Това са първата половина от заглавията на Steam Summer Sale 2017, които ние – екипът на Technology.bg, смятаме, че не трябва да пропускате.
Купихте ли си нещо вече от намаленията и ако да, какво?

Смятате, че пропускаме нещо важно? Или просто искате да изкажете мнението си – споделете с нас в коментарите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Георги Тонев

Бивш геймър. Древно създание и пазител на легенди. Любопитен изследовател на безполезни факти и още по-безполезните взаимовръзки между тях.