Star Wars: Underworld нов сериал през 2018г.

Star Wars: Underworld сериал през 2018 г?

Чисто нова страница в IMDB показва планове за създаване на нов игрален сериал в Star Wars вселената: Star Wars: Underworld.

За момента знаем, че той ще проследява историята на младия Боба Фет и че плануваната дата на излизане е 15 декември 2о18 г. Единственият актьор, обвързан със сериала е Даниел Логан, който играе Боба Фет в Attack of the Clones и го озвучава в The Clone Wars.

Откакто Дисни купиха правата на Star Wars, изкарват по филм на година. През декември 2015 г.  видяхме The Force Awakens, а Декември 2016 – чудесният Rogue One. Този декември предстои да видим The Last Jedi, а През 2018 г  ни очаква самостоятелен Хан Соло филм. Той обаче, за разлика от предишните, е планиран не за декември, а за 25 май. Това оставя 2018-а година като първата (от 3 години насам) без зимен Star Wars филм и идеално място за появата на телевизионен сериал.

Историята зад Star Wars: Underworld

За тези от вас, които следят Star Wars вселената, Star Wars: Underworld не е ново име. Още през 2005-а година Джордж Лукас планира игрален сериал за Боба Фет, който да запълни историята между епизоди 3 и 4. За целта наема голям брой сценаристи. Различни източници посочват създаването на между 50 и 100 сценария. Създадени са също така разнообразни графични материали. За съжаление, по финансови причини продукцията така и не минава на следващо ниво. През 2012-а година Дисни придобиват правата над Star Wars, с които и всичко създадено до момента за Star Wars: Underworld.

След успеха на Rogue One надали ще седят дълго време над такъв огромен ресурс от материал, който чака да бъде екранизиран. Популярността на телевизионните сериали в последните годни също е фактор, който Дисни надали ще пренебрегнат. Към това можете да прибавите и култовият статус, който Боба Фет има сред Star Wars феновете, въпреки неговото изключително малко екранно време в оригиналната трилогия (и онази много силна сцена на финала на Attack of the Clones). Всички тези фактори би трябвало да внесат поне доза надежда за създаването на този толкова очакван сериал.

Какво ново за Star Wars: The Last Jedi

Както вече споменахме, тази година ще видим продължението на The Force Awakens The Last Jedi. Но ако си мислехте, че става дума за един джедай, имаме новина за вас – заглавието е в множествено число! Това бе разкрито от официалния испански Star Wars Twitter акаунт:

Тук ясно се вижда множественото число – Los Ultimos Jedi. Ако беше в единствено, щеше да чете – El Ultimo Jedi. Това отваря ново и голямо поле на спекулации – кои ще са тези джедаи и защо ще са последните?

Също така скоро научихме, че Том Харди също ще има малка роля във филма, най-вероятно по подобие на Даниел Крейг, който участваше в The Force Awakens.

Tрейлър за The Last Jedi очакваме на 14-ти Април, по време на Star Wars Celebration – събитието по случай отбелязване 40-годишнината от излизането на Star Wars. Именно през април излезе и първият тийзър за The Force Awakens. Ако не можете да чакате дотогава, в интернет обикаля предполагаемо описание на трейлъра, което може да видите долу.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.