CitizenCon 2017 - Star Citizen

Star Citizen се очертава като най-амбициозният проект за космически отворен свят

Преди няколко дни се състоя конференция CitizenCon 2017, посветена на Star Citizen – играта, която се очертава като най-амбициозния проект за космически отворен свят. Всички геймъри, останали разочаровани от No Man’s Sky, възлагат големи надежди на заглавието. Ние също сме впечатлени от показаното до този момент и очакваме с нетърпение нови материали.

Нов клип на Star Citizen

По време на събитието, Cloud Imperium Games показаха ново, почти 40-минутно геймплей демо. Във видеото е показана процедурно генерираната планета – град Ark Corporation, която изглежда като Coruscant от Star Wars.

Ето и самото видео:

Какво всъщност е Star Citizen?

Star Citizen е проект, стартиран с краудфъндинг през 2011-та. Човекът, който стои зад играта, е Крис Робъртс. По-паметливите от вас вероятно ще се досетят, че той е създателят на легендарните Wing Commander и Freelancer. В началото разработчиците планират играта да е базирана на  CryEngine 3, но след като отлагат релийза няколко пъти, през 2016 проектът е мигриран към нов енджин – Amazon Lumberyard.

Както се вижда от демото, заглавието е изключително амбициозно. Крис Робъртс казва, че не иска да направи просто игра, a цяла вселена. А една вселена с процедурно генерирани елементи има нужда от много детайл и неща за правене – много повече от това да стреляш по гъби и камъни, както в No Man’s Sky. Като минимум вселената на Star Citizen трябва да осигури изследване на непознати светове, приключения и космически куестове, симулация на бой с космически кораби и шутър от първо лице. А ако трябва да сме честни – какво ли още не, за да поддържа геймърския интерес за дълго време.

Ако искате да видите още малко геймплей, може да гледате и предходното демо от GamesCom 2017:

Показаното определено изглежда впечатляващо, както и е прието доста добре от общността, подкрепила играта. Няма информация за релийс дата все още, но може би вече ще е въпрос на най-много година-две. От Technology.bg следим темата с голям интерес, и ще ви информираме веднага, щом се появи релевантна и интересна информация.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Георги Тонев

Бивш геймър. Древно създание и пазител на легенди. Любопитен изследовател на безполезни факти и още по-безполезните взаимовръзки между тях.