Phoenix Point - българският наследник на X-COM постигна crowdfunding целта си

Phoenix Point – българският наследник на X-COM постигна crowdfunding целта си

Преди около една година Джулиън Голъп, бащата на X-COM, съобщи, че сe завръща към корените си и планува духовния наследник на култовата стратегия в реално време. За по-малко от една седмица, Phoenix Point, както ще се казва новата игра, достигна първоначалната си цел от 500,000 $ в crowdfunding платформата Fig и е на път да достигне втория си таргет от 650,000 $. A, и между другото, играта се разработва изцяло на родна земя от базираното в София студио  Snapshot Games.

Фениксът възкръсва

Phoenix Point бележи завръщането на ветерана в гейминг индустрията – Джулиън Голъп, към добре познатата му територия. Действието ще се развива на планетата земя, в недалечното апокалиптично бъдеще. Вирус на име Pandoravirus е изтребил по-голямата част от човечеството, а тези с кофти късмет са мутирали в ужасяващи и гротескни същества. Историята в играта ще се върти около три фракции, като играчът ще членува в една от тях – организацията „Phoenix Point“. Според самия Голъп, играта ще включва динамични отношения между фракциите. Дори играчът да стои настрана и да не взима никакви решения, останалите две фракции ще продължат своето самостоятелно развитие. Основните врагове в играта ще бъдат мутантите, които също ще търпят еволюция с напредването на историята. В началото ще бъдат просто недодялани мутирали същества, но с времето ще се научават да „крадат“ човешки технологии, да ги използват, и дори да ги усъвършенстват.

Phoenix Point ни обещава много екшън и задължителните тактически битки.

Перфектният синтез между Fallout и X-COM

Добре де, това подзаглавие не си го измислихме ние – взехме го назаем от crowdfunding страницата на Phoenix Point. Но, по дяволите, звучи толкова добре, че ще ни разплаче! И макар, че Джулиън Голъп обещава завръщане към корените на тактическите реално-времеви стратегии, това няма да е просто един изпълнен с носталгия проект. Динамични фракции, силно застъпен хорър елемент, използването на голям арсенал от превозни средства, и някои други иновации за жанра правят Phoenix Point заглавие с огромен потенциал.

Подобна на Fallout система за прецизно прицелване.

Phoenix Point ще излезе за PC, Linux и Mac към края на 2018 година, а дотогава можете да се заредите с очакване с този зверски-изглеждащ трейлър!

 

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!