Anno 1800 ще излезе през зимата на 2018 г.

Anno 1800 ще излезе през зимата на 2018 г.

Anno, най-успешната city-building поредица след Sim City, ще се завърне през зимата на 2018 г. Новината бе обявена вчера на Gamescom 2017 от Ubisoft, които са собственици на франчайза, както и на студиото разработчик – Blue Byte. След като в последните две части ни пренесоха в бъдещето, под водата, както и извън рамките на нашата планета, авторите ни връщат на по-позната територия.

Поведете Индустриалната революция с Anno 1800

Anno 1800 ще се развива в зората на Индустриалната революция и както винаги ще ни даде свободата сами да изберем по какъв път ще тръгне човечеството. Пренасяйки ни в ера, в която се създават последните големи империи, авторите обещават да наблегнат сериозно на дипломацията и икономическото развитие. Както винаги, играчът ще трябва да комбинира куп фактори, за да се превърне в успешен владетел. Ще ви се налага да планирате добре логистичната си мрежа, да откривате и заселвате нови територии, за да поддържате жив индустриалния си метрополис. Всичко това на фона на драстично променящата се политическа карта на света през 19-ти век.

Като екстра, от Ubisoft са създали и специален сайт, наречен Anno Union. В него фенове ще могат да гласуват и директно да предлагат какво и как да бъде включено в играта. Разбира се, абониралите се ще имат и достъп до ексклузивно съдържание, вътрешни новини от разработчиците и т.н. Подобно нещо от Ubisoft бяха направили и по време на създаването на Might & Magic Heroes 7.

На този ранен етап разполагаме само с няколко прекрасно изглеждащи скрийншота и кратък трейлър. Ако не друго, то поне имаме ориентировъчна дата на излизане – зимата на 2018 г.

Гледка към градското пристанище

Кораби и складове

Гледка към крайградските ферми

Какво би било индустриална революция без стачки.

Зоологическата градина.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!