Ще видими ли сериал по "Властелинът на Пръстените"?

Ще видим ли сериал по „Властелинът на Пръстените“?

Има ли бъдеще Властелинът на пръстените на малкия екран ?

Все още бях в гимназията, когато се появи „Двете кули„! Помня как се редях по опашки в киното, за да мога да гледам филма от първия ред, понеже нямаше никакви други места в ранния следобед на една случайна сряда. Малко други филми са имали такъв ефект върху родния кинолюбител. Затова никой не се изненада, когато след изключително добре приетата трилогия по „Властелинът на Пръстените„, студиото  убеди Питър Джаксън да се върне и да направи още една трилогия. Този път по „Хобитът“ , тази втора трилогия не бе приета така добре от фенове и критика.

И сега, едва няколко години след като видяхме последния огнен дъх на Смог (Смоуг? Смауг?), се чуват слухове за сериал по „Властелинът на Пръстените“. По-интересното на тези слухове е, че идеята за такъв сериал на идва не от някое студио или от режисьор с големи амбиции, ами от самите хора, които държат правата за творбите на Толкин.

Наддаване между Големите

Те са предложили да продадат правата за сериал по „Властелина“ за сума от около 200 до 250 милиона долара и предложението е било насочено към Amazon, HBO и Netflix. HBO, които вече имат няколко високопрофилни сериали – „Уестуърлд“ и „Игра на Тронове“ – са отклонили офертата.

От останалите Amazon и Netflix, Amazon са по-вероятният нов дом на подобен вид сериал. Тяхната услуга за интернетвидео – Amazon Prime Video – е дом на доста добри сериали, като „The man in the high castle“ и „American Gods„, но нито един от двата не успя да запали зрителите както „Stranger Things„, например.

Кой ще бъде късметлията?

Именно това, както и финансовата мощ, с която разполагат Amazon, ги прави най-вероятният нов дом на един бъдещ сериал за съдбата на Средната Земя. Според Variety, в момента преговорите са все още в много ранна фаза, но явно са достатъчно важни, тъй като участие в тях има и самият Джеф Безос, изпълнителен директор на Amazon, в момента най-богатият човек на света.

Ако от Amazon успеят да спечелят правата за сериал по „Властелинът на Пръстените“, то това определено ще повиши популярността на тяхната видеоуслуга по света. В момента например, тя е налична и в България, но надали познавате дори двама човека, които да знаят за нея.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.