“Сайт на годината” 2021 г.

Кои са победителите в “Сайт на годината” 2021 г.?

На официална церемония, която се проведе на 04.11.2021 г., бяха отличени победителите в българския уеб конкурс “Сайт на годината” 2021 г. Събитието за трета поредна година откроява добрите примери в българското онлайн пространство и популяризира интернет предприемачеството у нас.

“Благодарим на всички, които в залата и онлайн се вълнуваха, усмихваха и радваха заедно с нас на официалната церемония по награждаване на победителите. Честито на всички спечелили. Поздравяваме ги за успеха им и ще следим с интерес тяхното бъдещо развитие, защото вярваме, че смелите успяват” – споделя Жюстин Томс, създател на престижната надпревара.

Победителите в различните категории на “Сайт на годината” 2021 г.

Ето и победителите в различните категории на “Сайт на годината” 2021 г., избрани от журито на конкурса и от публиката.

Най-оспорваната категория в конкурса тази година – “Електронен магазин” – категорично оглави пчеларският сайт “Истински мед”, предлагащ осиновяване на кошери. Той бе посочен за фаворит както от експертите в журито, така и от публиката (с 229 гласа). Второ и трето място, според експертното жури, заеха Аптеки 36.6 и онлайн магазинът за био и натурални продукти Зона Натура. В същата категория публиката постави на второ и трето място Аптеки Медея и онлайн магазина PriceX.

“Сайт на годината” 2021 г.

За най-добър проект в категория “Фирмен сайт” журито избра сайтът на ДЗИ. На второ място в същата категория се класира страницата на Acibadem City Clinic, а на трето – финансовият сайт Nexo Careers. В същата категория публиката постави на първо място корпоративния сайт на “Инвестбанк”. На второ се класира Агенцията за дигитален маркетинг Xplora, а на трето – Acibadem City Clinic.

След оспорвана надпревара в категорията “Сайт на кауза/НПО” първо място спечели дарителският проект “ОлеМале”, следван от доброволческия TimeHeroes и уеб страницата на Fine Acts. Публиката класира на първо място проекта “Купи подарък от майка на дете с увреждане”, следван от сайтовете на фондациите „Живот със Синдром на Даун“ и “За нашите деца”.

Тази година първо място в категорията “Mobile App” спечели приложението за лов на отпадъци “Природен”. Със 125 гласа публиката избра за свой фаворит мобилното приложение на технологичния сайт Kaldata.com. Той грабна и първото място в категория “Медиен сайт”, според мнението на публиката.

Специалната награда на журито беше за принос на жените в технологиите. Тя отиде при уеб дизайнера Петя Колева за работата ѝ по сайта “Купи подарък от майка на дете с увреждане”.

Пълният списък с всички номинирани и наградени можете да видите тук: https://bgweb.bg/s/winners/40/

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.