Начало / Технологии / Бизнес / Tesla пуска соларни керемиди в продажба
Заглавна картинка на статията "Tesla пуска соларни керемиди в продажба"

Tesla пуска соларни керемиди в продажба

Компанията Tesla започна приемането на предварителни поръчки за своите соларни керемиди. Това е един от най-дългоочакваните продукти на компанията. Проектът Solar Roof има за цел да събира енергия от слънцето и да захранва дома ви. Продажбата и поставянето им е насрочено за това лято и първи ще се радват клиентите от САЩ. През 2018 година ще видим продукта и в други държави.

Соларни керемиди за бюджета на всеки

Едно от най-интересните заявления на Tesla е, че тези соларни керемиди ще бъдат по-евтини от конвенционалните. Поставянето на подобен покрив би трябвало да излезе по-евтино на потребителя от обикновен такъв. Но как може това да се постигне. Компанията обясни следното:

„Макар в началото стойността на тези соларни керемиди да е по-висока, тази цена ще бъде компенсирана от сметките ви за тока благодарение на енергията, която произвеждат. В много случаи, спестените пари от сметките ще са значително повече от цялостната цена на покрива.“

Снимка на соларни керемиди

Накратко – покривът ще се изплати сам през времето и дори ще ви донесе доход!

Изненадите не спират дотук

Разбира се, това е Tesla. На фона на застрахователните полици, които компанията предлага за автомобилите си, очаквахме нещо впечатляващо и тук. И не сме разочаровани. Виждаме страхотни условия с гаранцията.

„Solar Roof е най-издръжливият наличен материал за покриви на пазара в момента. Самото стъкло ще има доживотна гаранция!“ гласи прес съобщението.

Снимка на соларни керемиди

Tesla може да си позволи подобни смелости в гаранциите заради невероятната издръжливост на материала, който покрива соларните керемиди.

„Закаленото стъкло, от което са направени тези соларни керемиди, е повече от три пъти по-издръжливо от стандартните алтернативи и с половин тегло. Те не се разпадат или овехтяват с времето, подобно на асфалт или бетон.“

Какво още можем да вземем към тези соларни керемиди

В допълнение с доживотната гаранция, продуктът може да се комбинира с Powerwall (друг продукт от Tesla) за да може да покрие значителна част от електрическите нужди на една къща. Потребителите могат да поръчат своите соларни керемиди в комбинация с обикновени. Това позволява персонализацията на всеки дом в зависимост от желанията на всеки потребител. Ако смятате да зареждате своя Tesla автомобил всяка вечер, повече соларни керемиди биха ви били от полза.

Снимка на соларни керемиди

Колко ще ни струва

Според Tesla, обикновеният потребител би трябвало да плати около 21.85 щатски долара на квадратен фут (около 435 лева на квадратен метър). Дали ще видим скоро време покрити къщи с подобни соларни керемиди и у нас?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.