Anti-tracking добавка на Google за Android

Нов евтин смартфон на Google ще се конкурира с iPhone

Нов евтин смартфон на Google ще се конкурира с iPhone. Оказва се, че технологичният гигант планира да представи апарат на по-ниска цена. Това е част от агресивните усилия да привлече повече потребители в екосистемата на Google и да се конкурира по-добре с Apple.

Google вероятно планира да използва като коз настоящите проблеми с цените на айфоните. Apple отбеляза по-ниски продажби на смартфони, отколкото се очакваше по време на последното тримесечие. Именно високата цена в цял свят беше един от основните фактори за тази лоша статистика.

Замисъл

Предстоящият смартфон на Google се очаква да бъде много подобен на iPhone XR на Apple,който струва 749 долара в САЩ. Google обаче се насочва към клиенти, които търсят по-достъпна опция за смартфони и клиенти на развиващите се пазари, където по-скъпите смартфони не се продават добре. Звучи умно, нали?

Предишните смартфони на Google, като последния Pixel, стартираха на по-високи цени. През октомври 2018 г. Pixel 3 бе пуснат на цена от цели 799 щатски долара.

 

Наред с новия по-евтин смартфон, Google планира хардуер, който включва нови интелигентни високоговорители и уеб камери. Компанията иска да използва хардуера с марката Google, за да прокара различни услуги под същата марка. Както знаем, това е тактика, която беше доста успешна за конкурентите от Apple.

Предполагаемите снимки на по-евтиния смартфон на Google Pixel се появиха по-рано тази година. Те изобразяват устройство, което много прилича на Pixel 3, но с пластмасова обвивка.

Според слуховете смартфонът ще разполага с 1 5.56-инчов LCD дисплей с размери 2,220 x 1,080 вместо с OLED панел, както и с процесор Snapdragon 670, 32 GB памет, жак за слушалки, 4 GB RAM, същата висококачествена 12-мегапикселова камера и 2,915 mAh батерия.

Не е съвсем ясно кога ще бъде официално представен новият по-евтин смартфон на Google. Има редица предположения, че това може да се случи още през месец май.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.