сериалите тази седмица

Сериалите тази седмица (25-31 декември 2017 г.)

Новата година съвсем дойде. Минават последните часове от старата година. Кога дойде това време, сякаш лети. Жалкото е, че не можем да го върнем назад, но да се надяваме, че 2017-та е била изобилна. Но нека обърнем поглед вече към следващата, с надеждата тя да бъде по-добра. Като не можем да бъдем по-млади, нека бъдем по-здрави, по-богати и да сме хора с повече хубави преживявания – кой каквото иска – пътувания, любов, приятели, купони, бизнес и още… Но все пак кои са сериалите тази седмица, нека видим – дори последната седмица от годината започват нови сезони.

25 декември

Doctor Who, Сезон 11

IMDB (8,7/10)

И друг път сме говорили за пътуващия в телефонна кабина доктор. Той се нарича доктор Кой и е извънземен пътешественик във времето, който се бори с всякакви чудовища. На 15 април беше премиерата на сезон 10, но тази седмица стартира следващият сезон. Главният герой досега е игран от 12 различни актьора, като последният е Питър Капалди. Стартът на шоуто е още през 1963 година, малко напомня продължителността на Дързост и красота. Telegraph го нареждат на четвърто място в своята класация за най-успешните продукции на британската телевизия. Ако все още не сте гледали Doctor Who – трейлър на 10-ти сезон, значи е време да го видите.

Call The Midwife, Сезон 6

IMDB (8,4/10)

Филмът е създаден по мемоарите на Дженифър Уърд и разказващ за живота на семействата и акушерките от Източен Лондон през 50-те години на миналия век. Джени пристига за първи път в Поплар и е прикрепена към монахините от ордена на Свети Нонат. Родилното отделение е само с 8 легла, което е крайно недостатъчно за раждаемостта по онова време, и работата на акушерките е повече да посещават бъдещите родилки. Сериалът е изключително трогателен и следва Джени, която обикаля пациентките, за които отговаря – като например Кончита, която ще става майка за 25-ти път или проститутката Мери, която е бременна едва на 15 години.

29 декември

Black Mirror, Сезон 4

https://www.youtube.com/watch?v=5ELQ6u_5YYM

IMDB (8,9/10)

Черно огледало е мини-сериал. Всеки сезон има само няколко епизода. Историята се върти около високите технологии, които са завладели света. Във всеки дом може да се намери плазма, компютър, таблет. Във всеки джоб има смартфон. Хората са толкова завладени от новостите, че това се нарича черното огледало на XXI век. Четвърти сезон има 6 епизода. Сезон 3 разшири понятието за Черно огледало, което не е задължително да ни прави мрачни и нихилистични. Така че сезон 4 дава още по-голямо разнообразие на истории и жанрове. Тук можете да видите трейлърите от първите три епизода, както и от следващите три епизода от четвърти сезон.

***

52-рата седмица на годината завършва точно в неделя. И новата 2018 година стартира в понеделник. И както се казва – нова година, нов късмет. А ние можем да допълним – нови заглавия. Ще се радваме да коментирате сериалите тази седмица, които се оказват само силни продукции, и да споделите кои от тях следите. И ако искате да следите и участвате в дискусиите покрай всеки сериал, присъединете се към нашата фейсбук група КиноЗона. Можете да погледнете и сериалите от миналата седмица. Весело изкарване на Новата година!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Ихчиева

Катя Ихчиева е всестранна личност. Работи в областта на известяването (SMS, E-mail, Viber), допълнително гради екипи, учи хора на лидерство и придвижва екологични продукти. В свободното си време се занимава с писане, четене, пътувания и гледане на филми.