The Witcher - cover

Очакваме сезон 2 на The Witcher (Вещерът) до края на 2021 г.

Сезон 2  на  The Witcher (Вещерът) е заснет през април 2021 г. Отлаган заради пандемията, контузията на Хенри Кавил, заболяване на някои от екипа от Ковид 19, „Вещерът“ сезон 2 вече е готов. По-долу във видеото са показани интересни моменти от снимките – те са били на 15 места с 89 души  актьорски състав и 1200  – снимачен екип:

Все още няма конкретна дата за пускането му в ефир – вероятно в интервала октомври-декември 2021 г. – но завръщането на Гералт ще бъде още по-впечатляващо, обещават продуцентите.

The Witcher (Вещерът) – описание

  • Година: 2019 г.- 2021 г. с прекъсване
  • Жанр: фантастика, приключенски, екшън
  • Режисьор: Анджей Сапковски (3 епизода)  и др.
  • Сценаристи: Анджей Сапковкси, Лорън Шмит и др.
  • Главни актьори: Хенри Кавил, Фрея Алън, Аня Чалотра, Джоуи Бейт и др.
  • Премиера сезон 2: октомври-декември 2021 г.
  • Платформа: Netflix
  • IMDB: 8.2
  • Времетраене: 60 минути

Сериалът The Witcher (Вещерът), излъчван по платформата „Нетфликс“, е базиран на книгите на Анджей Сапковски. Проследява историята на Гералт от Ривия, наречен Белия вълк. Един от последните вещери, магичен образ, който води смъртосносни битки с чудовища в защита на хората. Единствено Вещерът, като следва своите правила и път, може да задържи Светлината в магичния свят.

След като сезон 1 на сериала  „взриви“ тв екраните по целия свят, феновете нямаха търпение да започне втори сезон.

Ретроспекция и какво да очакваме – внимание спойлери

В сезон 1 следваха три времеви линии, които накрая се пресякоха на финала. След като вече се знаят историите и произхода на Гералт, магьосницата Йенефер и Цирила, тримата герои ще действат в една и съща времева линия.

На финала на сезон 1 Гералт, за да предпази принцеса Цирила от въшните опасности и от тайнствената сила, която тя притежава вътре, я завежда на сигурно място.

Йенифер, в края на битката във финала на Сезон 1, хвърли огромна огнена топка срещу вражеските сили. Според канона на тази фантастична сага, магията на огъня превръща магьосниците на пепел. Затова Гералт, останалите герои и ние зрителите видяхме, че Йенефър умира в битката при Соден. Дали това наистина е нейният край или създателите на сериала са измислили друг вариант за сезон 2, предстои да разберем.

В сезон 2 ще има нови герои и нови чудовища. Гералт ще се изправи срещу страховито същество и опасно трио скелети – зловещо, нали?

Кога да очакваме официален трейлър на The Witcher (Вещерът) сезон 2?

Очаквахме първият официален трейлър на втори сезон да бъде показан по време на седмицата на стрийминг платформата (geeked week) – 7-11 юни. На нея ще бъдат представени най-новите  заглавия  на „Нетфликс“. За съжаление, това не се случи, но ако сте любопитни – можете да видите анонса и няколко тийзър кадъра тук:

Дотогава може да си припомним песента на „Вещерът“ и разберем как:

Хитовата песничка на Jaskier, „Лютичето“ е написана за 10 минути

Докато шофирала и обмисляла образа на Гералт и това, което му се случва, ко-продуцентът на сериала Клейн започнала да си тананика фразата  „Toss a coin to your witcher„, (Подхвърли монета на Вещера). Сторило ѝ се забавно и се върнала у дома, за да запише текста. Думите се „излели“ върху белия лист точно за 10 минути. Музиката е на Джиона Остенели и Соня Белусова.

Джени е във възторг, че навсякъде по света, където се е излъчил сериала, хората веднага затананикали песничката. Видеото, което видяла с фенове от различни места по света, пеещи песничката, направо „я отвяло“, както споделя. Ето я и самата песен:

***************
Ние от КиноЗона сме въодушевени, че най-после ще гледаме втори сезон на сериала, който обещава да бъде още по-интересен и завладяващ зрителските сетива. Затова ви приканваме да коментирате новината и своите впечатления от първи сезон и очаквания за втори във фейсбук групата ни  КиноЗона .
Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Надежда Златева