Американски богове с нов трейлър

Започвам с уговорката, че много харесвам Нийл Геймън като автор и като човек. Тоталният бестселър Американски богове обаче така и не съм чела. Може би просто моментът му не беше дошъл. Затова, гледайки първия, а сега и новия трейлър, се чувствам чиста – няма го очакването, което има един фен, прочел оригинала на романа. Аз съм просто поредният почитател на фентъзи жанра и сериалите.

За екранизацията на Американски богове се заговори още през 2014г. Реализацията обаче се забави с повече от 2 години. Първоначално правата бяха закупени от HBO, но така и не се стигна до разбирателство между американския гигант и Нийл Геймън. Сега продукцията е поверена на канадския телевизионен канал STARZ, които по думите на самия автор са отдадени на идеята толкова, колкото и той. Телевизионната адаптация е поверена на Браян Фулър (Hannibal) и Майкъл Грийн (Heroes). Те ще бъдат сценаристи и изпълнителни продуценти на продукцията. Самият Нийл Геймън също взима дейно участие и ще е изпълнителен продуцент.

Американски богове – Какво можем да очакваме?

Докато първият трейлър на „Американски богове“ само загатваше какво предстои да се случи в предстоящите серии, то новият направо ни окъпа в кръв и бруталност. В една минута и половина усещаме толкова напрежение, съспенс и очакване, колкото дори не съм могла да си представя, че е възможно да съществуват. Показаните кадри загатват за епичност, която отдавна не съм очаквала с такова нетърпение (е, може би само за Game of Thrones). Атмосферата изглежда доста мрачна, но определено подхожда на историята, а цялостната визия на сериала е повече от обещаваща.

Пилотният епизод е насрочен за 30 април 2017г. В част от главните роли ще видим Рики Уитъл, познат ни от „Стоте“, Иън Макшейн от „Зловеща семейна история“ и (личната ми фаворитка) Емили Браунинг, направила чудесни роли в Sucker Punch и The Host. Другите актьори, които ще видим, са Брус Лангли, Джонатан Тъкър, Дейн Кук, Джилиън Андерсън и други.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Марина Новачева

Завършила журналистика и смело гмурнала се в дебрите на БГ музикалния бизнес. Любителка на книгите, фентъзи и фантастика филмите, концертите и фестивалите. Родена под знака на телеца. Търпелива до наивност, спокойна до безобразие, обожаваща дома си и мързеливите неделни дни. Балансьор и парламентьор по душа, вярваща в душевния и Вселенски баланс. П. П. Кастрирайте животните си! П. П.2 Осиновявайте, не купувайте! Мир вам!