The Last of Us 2 - Втори трейлър и ретроспекция

The Last of Us 2 – втори трейлър

Излезе втори трейлър на The Last of Us 2, който показва, че от Naughty Dog продължават да работят по продължението на една от най-драматичните и емоционално въздействащи игри в историята.

Като въведение – контекстът на първата The Last of Us е зомби апокалипсис – това обаче заблуждава, темата е за междучовешките отношения и социалните чудовища, които се появяват в условия на бедствие. Мрачният и напрегнат реализъм ви дебне още от самото начало на играта. Ето най-известната сцена от интрото:

Нетипичният Апокалипсис 

The Last of Us е разказ за пътуването на един мъж, загубил семейството си, както и на едно 14-годишно момиче към лагера на „Светулките“ (организация от оцелели, която търси лек за епидемията).  Двамата минават през много трудности, попадат в сложни ситуации и се сблъскват с лоши хора. В хода на играта неусетно се привързвате към Жоел и Ели. Сериозно!

И когато чуете простото „Окей“ в последната сцена, едновременно с погледа, който казва „разбирам“, и вие разбирате. И очите ви се насълзяват.

Но да се върнем към новия трейлър.

Този път фокусът е върху бруталността. Не го гледайте в присъствието на деца (или ако сте дете).

Нови лица, може би различни сюжетни динамики

Вместо Жоел и Ели, сцената показва жена на име Емили, която явно има ръководна роля в някакъв религиозен култ (може би Fireflies). Тя, заедно с двамата си биячи, иска да екзекутира по доста брутален начин друга жена, която вероятно е Ана – майката на Ели. Изглежда, че Емили я познава, макар и да не става ясно какво има предвид с думите, които казва: „They are nested with sin. Breathe in, that they may know my – „. Прекъсват я и довеждат друга жена с азиатски черти. Емили я познава, тъй като я нарича по име – Яра, и я пита къде е другият апостат (вероотстъпник).

При отказа на Яра да отговори, Емили заповядва на биячите си да ѝ „подрежат крилцата“, което те разбират съвсем недвусмислено и явно знаят какво има предвид. От храстите идват стрели и повалят единия. Започва схватка, в която Емили е убита. Стрелецът от храстите излиза – това е младеж с азиатски черти, казва се Лев. Не желае да помогне на Ана (ако това е тя), но Яра го убеждава. Чуват се звуци и тримата се подготвят да се защитават от зомбитата, които наричат „демони“.

А нека ви припомня и първия трейлър от миналата година (който има и доста красива песен):

Ще следим с голям интерес

И така, форумите са пълни с теории и предположения. Sony не дават официална дата за релийз. Лично за мен, ценното в първата игра беше доброто развитие на характерите и дълбочината на отношенията между двамата главни герои. Надявам се в The Last of Us 2 да има достатъчно характери, с които играчът да може да се асоциира и на които да съчувства. Рязък завой към политически интриги в постапокалиптичните банди от откачалки може да развали този тънък баланс. Ние, от Technology.bg, ще се постараем да ви държим в течение на развитието на този шедьовър!

През това време, ако и вие имате някакви теории, прозрения или тълкувания, може да ги споделите в коментарите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Георги Тонев

Бивш геймър. Древно създание и пазител на легенди. Любопитен изследовател на безполезни факти и още по-безполезните взаимовръзки между тях.