Samsung

Samsung отвори най-голeмия завод за телефони в света

Samsung Electronics официално откри най-голeмия завод за телефони в света. Той се намира в Индия.

Лентата бе тържествено прерязана в присъствието на индийския премиер Нарендра Моди и президента на Южна Корея Мун Дже-ин. Новият завод, представляващ инвестиция от 715 млн. долара, ще функционира в град Нойда. Очаква се служителите на предприятието да произвеждат до 120 милиона смартфона годишно.

Планове

Според Bloomberg, Samsung вероятно ще насърчава производството на евтини телефони за местните жители. Индия е огромен пазар на смартфони с над 400 милиона потребители, но населението на страната от 1,3 милиарда означава, че там все още има много неизползван потенциал. През 2017 година продажбите на смартфони достигнаха до 124 милиона, така че компанията би имала сериозно поле за растеж.

Припомняме, че инициативата „Make in India“ на премиера Моди увеличи таксите върху вносните продукти в редица категории, включително и комуникационни устройства. Така мобилните телефони, които влизат там от други страни, получават и солидна митническа такса в размер на 20%.

Всъщност мобилният гигант произвежда телефони в страната повече от десетилетие. Усещайки тенденцията, по-рано тази година и Apple започна локален производствен процес на iPhone 6S, след като преди това направи малка партида от модела iPhone SE.

най-голeмия завод за телефони

Ръководството на Samsung описа най-голeмия завод за телефони като „доказателство за силния ангажимент на компанията към азиатската държава и ярък пример за успеха на програмата „Произвеждайте в Индия“, посочвайки: Ние работим съгласно всички правителствени политики и ще продължим да търсим тяхната подкрепа, за да постигнем мечтата си и да направим Индия глобален център за износ на мобилни телефони. С това компанията показва, че се надява апаратите, които се правят в Индия, да се лансират успешно и на други пазари по целия свят.

Любопитен факт е, че допреди шест месеца Samsung отбелязваше най-големите продажби на смартфони в Индия. Гигантът обаче съвсем наскоро беше изпреварен от китайския си съперник Xiaomi.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.