RPG заглавия

Предстоящи RPG заглавия, за които да се оглеждаме

След като описахме най-чаканите PC и конзолни игри за 2018-та, беше крайно време да разгледаме жанровете по-специфично. Вече го направихме с инди игрите, които са страхотни и определено си заслужава да ги видите! В тази статия ще обърнем внимание на предстоящи RPG заглавия, които ще видят бял свят тази година. 

Vampyr

Vampyr е предстояща екшън ролева игра. Сюжетът разказва за Джонатан Риид – лекар, който се превръща във вампир. Той е разкъсан между Хипократовата клетва и новооткритата си кръвожадна природа. Играта се развива в Лондон, по време на испанската грипна пандемия през 1918 г. Градът е разделен на 4 региона, и в зависимост от изборите, които правите по време на играта, може да достигнете един от 4 различни завършека на играта.

Заглавието има доста RPG елементи – като Level система, способности, от които да избирате, и Talent дърво, което ви позволява да играете в различни стилове. След като технически проблеми забавиха играта от първоначалната й дата през ноември,  разработчикът обеща да видим Vampyr през лятото на 2018-та. Официалната дата за PC, PS4 и Xbox One е 5-ти юни. Но предвид първото забавяне, играта може да бъде отложена отново.

Call of Cthulhu

Call of Cthulhu е от предстоящите RPG заглавия със Survival елементи, разработвано от Cyanide за PlayStation 4, Xbox One и PC. Играта е вдъхновена от кратката история на Х. П. Лъвкрафт „Зовът на Ктхулху“, а също и адаптация на ролевата игра от 1981 година със същото заглавие. Call of Cthulhu е едно от най-чаканите RPG заглавия и следва частния детектив Едуард Пиърс. Той разследва смъртта на цяло семейство на остров Darkwater, близо до Бостън, щата Масачузетс. Пиърс скоро открива предстоящото възраждане на великия бог Ктхулху.

На 16 януари 2014 г. издателят Focus Home Interactive обяви, че студиото е започнало работа по играта. След почти 2 години затишие, всички започнаха да се съмняват, че Call of Cthulhu някога ще види бял свят. През 2016-та Focus Home Interactive поднови надеждите ни и официално потвърди, че по играта все още се работи. Няма официална дата, но се очаква геймката да бъде завършена и пусната тази година.

Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance е екшън ролева игра, разработена от Warhorse Studios. Играта е на пазара вече повече от седмица.

Действието се развива през 1403 г., когато войната бушува в кралството Бохемия. По заповед на Светия римски император Сигизмунд, кумански наемници нахлуват в минното село Скалиц (основен източник на сребро). Един от оцелелите е Хенри, син на ковач. Безразсъден и отмъстителен, Хенри се присъединява към службата на лорд Раджиг Кооби, който води съпротивата срещу нахлуването на Зигзмунд. Докато Хенри търси справедливост за убитото си семейство, той се включва в усилията да възстанови на престола републиканския крал на Бохемия и полу-братът на Зигзмунд, Венцеслав IV.

Играчът е поставен в отворена среда и играе от първо лице. Играта използва безкласова система, позволяваща на играча да персонализира уменията си, за да поеме роли като воин, бард, крадец или техните хибриди. Това не е типично за повечето RPG заглавия, което прави играта доста по-интересна. Способностите се развиват в зависимост от това, което играчът прави и казва чрез разклонени дървета за диалог. Играта акцентира върху реализма и се опитва да създаде най-правилната версия на този исторически период. Всички дрехи, модели на оръжия, замъци и локации са проектирани с помощта на архитекти и историци.

Съвсем скоро може да очаквате от нас по-обстоен материал и мнение за играта, а за момента тя може да бъде закупена на официалната й Steam страница.

Darksiders 3

След като Amazon преждевременно разкри съществуването на Darksiders 3, THQ Nordic и Gunfire Games решиха да пуснат и официален геймплей на играта.

Darksiders 3 ще се появи на пазара през 2018 година. За момента не е обявена точна дата, но знаем, че играта ще излиза за PC, PS4 и Xbox One.

Подобно на предишните игри, играчите ще имат свят с отворен край, който да опознаят. Той ще е изпълнен с подземия, тайни и уникални късчета, които да открият. Доста от механиките от другите игри ще се завърнат, но също така ще видим и много промени по геймплеят.

Играта ще ни позволи да играем с изцяло нов герой, известен като Fury. Тя е част от четиримата Конници на Апокалипсиса, сестра на War и Death от предишните две части. Талантлив маг, намиращ се в пост-апокалиптичните руини на Земята, тя ще трябва да използва своя доверен камшик и магическите си способности, за да възстанови баланса между доброто и злото. Според малкото изтекла информация, главната героиня ще се предвижва свободно (без loadscreens) между редица различни среди и нива.

От геймплей видеото можем да направим заключения, че играта изглежда невероятно, a за повече детайли ще трябва да почакаме.

Dauntless

https://www.youtube.com/watch?v=_CNkHEuqElU

Dauntless е едно от предстоящите RPG заглавия, което аз лично нямам търпение да пробвам. Играта е в процес на разработка и ще бъде публикувана от Phoenix Labs. Очаква се да бъде пусната за PC в началото на 2018 година, но все още нямаме точна дата.

Действието в Dauntless се развива в един фантастичен свят. Планетарен катаклизъм завинаги променя пейзажа на света, освобождавайки чудовищата „Behemoths“. Те доста бързо започват да избиват местното население. Играчите поемат ролята на ловци, наели се да убият всички чудовища. Играта наподобява Monster Hunter и играчите трябва да събират материали, за да изработят и обновят оръжията и оборудването си. Всичко с цел да свалят по-големи и по-мощни Behemoths.

Играчът използва комбо система, за да атакува чудовищата, а цялата система на битки е доста интуитивна и разчупена. Играта може да бъде превъртяна самостоятелно, но също така предлага и опция за споделена игра с до 3-ма останали души.

Edge of Eternity

Edge of Eternity е игра, вдъхновенa от великата традиция на JRPG за стратегическите походови борби и прогресия на персонажите. С няколко думи, играта комбинира изследване на нови територии, изграждане на вашите герои, както и нелинейна история, която няма за цел да е натрапчива.

Заглавието обещава усъвършенствана система за подобряване на оръжията и открит свят без граници, който може да обиколите още в началото. Ще е интересно да видим комбинацията от походова битка и екшън в реално време. Edge Of Eternity ви предлага избор между 2 бойни системи: Active Time Battle (ATB) и класически за JRPG – походов бой.

По време на битка можете да хвърляте мощни заклинания и дори да призовавате впечатляващи съюзници. Според времето и нощния и дневен цикъл, героите и враговете ви ще спечелят или ще получават бонуси. Това само по себе си отваря нови и свежи идеи за геймплей, които ви дават възможност да изградите стратегии срещу всеки един противник.

Играта е в разработка вече няколко години, като още през 2015-та, студиото създава Kickstarter страница. Edge of Eternity е предвидена за 2018-та, но точна дата все още няма.

Crowfall

Crowfall е предстояща масова мултиплеър онлайн ролева игра. Разработена от ArtCraft, тя е описана като „военен тренажор“. Kickstarter кампанията на играта приключи на 26 март 2015 г. с общо финансиране от $1,766,205, което доста надвишава първоначалната си цел от $800,000. Към сегашна дата общото финансиране е достигнало повече от 8 милиона долара, което включва и дарения, направени директно на сайта на играта.

Тя ще се играе подобно на повечето MMORPG – камерата е от трето лице и има голям акцент върху развитието на вашия герой. Ще има пет системи от светове, известни също като кампании. Системите ще бъдат – „Вечни кралства“, „Божията река“, „Заразените“, „Сянката“ и „Дрегите“ – всяка с различен набор от правила.

Всеки свят също ще бъде процедурно генериран.

Играта ще премине през цикъл на живот и смърт, като започне от пролетта. В края на зимата кампанията завършва и светът изчезва завинаги, а играчите ще трябва да се преместят на нов свят. Кампаниите могат да продължат от 1, 3 или 6 месеца до една година. Единствените светове, които не умират, са вечните кралства, където живее играчът и където е основната ви крепост. С ресурсите, които събират, играчите ще могат да изработят оръжия и да построят замъци и крепости за защита срещу останалите играчи и дивата природа. С началото на лятото ресурсите стават все по-оскъдни, а чудовищата стават все по-силни.

Има няколко различни герои или класове, планирани за играта. Те се състоят от смесици от хора, деми-хора и животински хибриди. Класовете включват – Шампион, Рейнджър, Друид, Изповедник , Рицар , Тамплиер и редица други – всеки с уникални умения.

Играта се очаква да види бял свят някъде по средата на годината, като най-вероятно това ще се случи през летните месеци.

С това приключва и нашият списък с очакваните RPG заглавия през 2018 година. Със сигурност сме изпуснали някои игри, затова ще има и втора част на тази статия. RPG заглавията са част от гейминг историята още от самото начало и това е един жанр, който постоянно предлага страхотни игри. Оглеждайте се и вие – споделете с нас някоя готина игра в коментарите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Васил Кендев

Геймър и ентусиаст на тема всичко футуристично и технологично. Често бъркам Sci-Fi с реалност, но май не ми пречи. От 10 години се занимавам с Youtube под една или друга форма и е най-голямото ми хоби за момента. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.