поверителни имейли

Как да изпращате поверителни имейли от телефона си чрез Gmail

През април Google въведе нов конфиденциален режим във версията си на Gmail за настолни компютри. Идеята е, че ако използвате Gmail за изпращане на поверителни имейли, (което може би не е най-сигурният начин да опазите личната си информация), тогава избирането на конфиденциалния режим ще направи действието ви малко по-безопасно.

Съобщенията могат бъдат премахнати от пощата ви след определен период от време, като седмица или месец. Изпращачът пък може да реши да отмени достъпа до тях, когато пожелае. Можете също да защитите с парола имейла, така че получателят да се нуждае от код, изпратен до тях чрез SMS, за да го отвори.

През телефона

E.Price / Gmail
E.Price / Gmail

Сега Google добави тази функция и в мобилното си приложение. Искате ли да опитате? Ето как да го направите на мобилното устройство. Същите инструкции работят както за версията на операционна система Android, така и за iOS.

Отворете приложението Gmail и след това създайте съобщението си. В съобщението кликнете върху менюто в горния десен ъгъл (трите точки, подредени една върху друга). Изберете „Още“, а след това кликнете върху „Поверителен режим“.

Когато изберете „Поверителен режим“, приложението ще стартира страница от менюто, където можете да изберете датата на валидност на вашето съобщение или да създадете парола (която може да бъде изпратена чрез SMS или пък не). Ако сте променили мнението си за изпращането на съобщението поверително, можете също така да изключите функцията на тази страница.

Това е!

Ако по-късно решите, че искате да отмените достъпа до имейла, можете да го направите, като стартирате Gmail, докоснете менюто в горната лява част на страницата и изберете „Изпратено“. Оттам намерете желания имейл, за да отмените достъпа до него. След това изберете „Премахване на достъп“ от долната част на страницата.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.