Тайната на Коко

„Тайната на Коко“ чупи рекорди в цял свят!

Колаборацията на Дисни и Пиксар – „Тайната на Коко“, чиято българска премиера беше на 24-ти ноември, чупи всички рекорди в боксофис класациите в цял свят.

Анимацията, която българските зрители вече могат да гледат в кината благодарение на Форум Филм, разказва историята на Мигел, който мечтае да стане музикант. За негово нещастие обаче, върху семейството му от поколения тегне загадъчна забрана, която не му позволява да се занимава с музика. В желанието си да докаже своя неоспорим талант, Мигел мистериозно попада в Земята на Мъртвите. А какви чудати тайни крие семейството на Мигел ще разберете ако гледате тази страхотна анимация!

Премиерата на „Тайната на Коко“ бе в Мексико на техния традиционен празник Dia de los Muertos (Денят на мъртвите) и бързо се изкачи до върха в боксофис класациите, превръщайки се в най-гледания филм на всички времена. Коко реализира приходи от 1 билион песос или общо 53,4 милиона долара.

Този уикенд, освен в България, Коко излезе в Китай, Русия и Полша.

В Китай анимацията на Дисни и Пиксар също се прие подобаващо от аудиторията и се превърна във втория най-гледан проект на Дисни, след „Зоотрополис“, като реализира продажби на стойност 18.2 милиона долара. Местните издания поставят на Коко оценка 9.4 – доста по-висока от тази на „Зоотрополис“ миналата година. Подобна е и ситуацията в Русия и Полша.

Този уикенд Коко ще зарадва стотици деца и във Франция, Германия, Испания, Белгия, Холандия, Швейцария, Австрия, Израел, Тайланд, Панама и Перу.

Гледахте ли вече „Тайната на Коко“? С какви впечатления останахте? Споделете с нас своето мнение в коментарите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Павел Миланов