Plovdiv Game Jam 2023

Plovdiv Game Jam 2023 събира талантливи ентусиасти в сферата на гейминга

2023 година бележи десетия юбилей на голямото гейминг събитие Plovdiv Game Jam в бившата столица на културата на България. То е и част от глобалната инициатива Global Game Jam, провеждаща се в хиляди градове по цял свят.

Входът е свободен – всеки е добре дошъл, а забавата и доброто настроение са гарантирани! По време на програмата за всички участници са осигурени кетъринг, гигабитов интернет, а ментори от големи гейминг компании ще водят интересни лекции по различни теми. Хората ще сформират екипи и ще участват в 48-часов маратон за правене на бордови и дигитални игри.

Plovdiv Game Jam дава възможност на хора от всякакви професии да творят в любимата си гейминг индустрия

В рамките на един уикенд (от 3-ти до 5-ти февруари) хора с общи интереси се събират, за да създават свои собствени дигитални или бордови игри. Забавлявайте се заедно с приятели, сформирайте звезден отбор и представете своята игра пред публиката. Plovdiv Game Jam e събитие създадено за гейминг общността и фокусирано върху сътрудничеството между всякакви специалисти – от художници, през програмисти и музиканти, до геймдизайнери. Тази година присъствие ще имат Creative Assembly, Incineration Productions, The Sixth Hammer, Haemimont Games и други големи гейминг компании.

Plovdiv Game Jam 2023

Тазгодишната тема на Plovdiv Game Jam ще бъде обявена на 3-ти февруари, след което разработката на игрите стартира с пълна сила. Ще създаваме и ще се забавляваме заедно, а всичко необходимо ще бъде предоставено на място. Домакин на събитието ще бъде Технически университет София – филиал Пловдив. Ще предаваме наживо в световен мащаб, заедно с другите межуднародни локации от Global Game Jam. Официални платформи за излъчване са Twitch, YouTube и Facebook.

Регистрация за участие

Plovdiv Game Jam е отворен за всеки, който се интересува от бордови или видео игри – професионалисти, студенти или просто хора с талант! Идеята зад събитието е да събере под един покрив хора с различен опит, интереси и умения, и да ги мотивира да работят заедно върху една идея – да планират и изпълнят концепцията за 48 часа.

Можете да се запишете за участие в Plovdiv Game Jam тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.