Plovdiv Game Jam 2024

Plovdiv Game Jam 2024 отново ще бъде най-голямото гейминг събитие в града под тепетата

Plovdiv Game Jam 2024 е най-голямото отворено гейминг събитие в България и за 11-та поредна година ще обедини ентусиасти, професионалисти и студиа от сферата на компютърните игри. Всичко това е част от Global Game Jam – световноизвестна инициатива с над 800 локации из целия свят.

В рамките на един уикенд (от 26-ти до 28-ми януари) геймъри с общи интереси се събират, за да създават свои собствени дигитални или настолни игри. Петък е ден за лекции, а вечерта ще бъде обявена глобалната тема, по която трябва да бъдат създавани игрите. Следват 48 часа нон-стоп маратон на изработка на самите отборни проекти – били те дигитални или физически (бордови) игри. Накрая – в неделния ден, всеки екип ще представи своята завършена игра пред публиката.

Както винаги, събитието е безплатно и напълно отворено за всеки заинтересован човек. Забавлението и доброто настроение са гарантирани, както и кетъринга, гигабитовия интернет и менторите от големи гейминг компании, които ще водят интересни лекции по различни теми.

Plovdiv Game Jam 2024 е идеална възможност за хора от всякакви индустрии да бъдат част от любимата си гейминг сфера

Забавлявайте се заедно с приятели, сформирайте звезден отбор и представете своята игра пред публиката. Plovdiv Game Jam e събитие насочено към гейминг общността и фокусирано върху сътрудничеството между всякакви специалисти – от художници, през програмисти и музиканти, до геймдизайнери. В 11-тото поредно издание на Plovdiv Game Jam отново ще присъстват ментори и лектори от големи български гейм компании.

Plovdiv Game Jam 2024

Тазгодишната тема на Plovdiv Game Jam ще бъде обявена на 26-ти януари, след което разработката на игрите стартира с пълна сила. Ще създавате и ще се забавлявате заедно, а всичко необходимо ще бъде предоставено на място. Домакин ще бъде Технически университет София – филиал Пловдив. Събитието ще се предава наживо в световен мащаб, заедно с останалите международни локации от Global Game Jam. Официални платформи за излъчване са Twitch, YouTube и Facebook.

Plovdiv Game Jam е отворено събитие, подходящо за всеки, който се интересува от бордови или видео игри – професионалисти, студенти или просто хора с афинитет към видеоигрите! Целта ни е да съберем под един покрив хора с различен опит, интереси и умения, и да ги мотивираме да работят заедно върху една идея – да планират и изпълнят концепцията за 48 часа.

Можете да се запишете за участие в Plovdiv Game Jam тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.