Hardcore Game Jam 2024

Hardcore Game Jam 2024: Голямото предизвикателство за създателите на игри се завръща през януари

Hardcore Game Jam – 48-часовият хакатон за създаване на игри – се завръща с петото си издание между 26 и 28 януари 2024 г. в Стопанския факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Организатори са доц. д-р Ангел Марчев, фестивалът за гейм култура Sofia Game Night и българското студио за разработка на видео игри и завладяващи XR изживявания Incineration Productions.

Събитието е част от Global Game Jam (GGJ) – ежегоден хакатон за разработка на игри (видео и настолни), който се провежда едновременно в цял свят вече 16 години. През 2024 г. участие в глобалното събитие, в което до момента са създадени над 79 000 игри,  взимат над 660 локации от над 100 държави и десетки хиляди разработчици и гейм ентусиасти. Hardcore Game Jam е единствената локация на Global Game Jam 2023 в София, а Пловдив е другият български град, част от глобалното предизвикателство.

“Game Jam събитията са формат, подходящ както за професионалисти в сферата, така и за всички ентусиасти, които имат интерес от кариера в game dev индустрията, както и за всички, които искат да разберат какво е да създадеш игра от нулата. Много успешни екипи са се сформирали именно на подобни събития”, споделя доц. д-р Ангел Ангелов Марчев, който е един от организаторите на гейм джама в България – “Дали можете да създадете игра за 48 часа? – елате на Hardcore Game Jam и се убедете, че е възможно.”

И през 2024 организаторите на събитието събират на едно място програмисти, художници, дизайнери и музиканти, както и хора от различни професионални сфери, и поставят пред тях следното предизвикателство: да създадат игра за 48 часа по зададена на глобално ниво тема, която е еднаква за всички джемове и се обявява в деня на GGJ.

Hardcore Game Jam 2024 ще започне с импровизиран тиймбилдинг и networking в бар “Гарванът и Гюлето” на ул. Позитано 3 на 25 януари. На следващият ден, 26 януари, в 17:30 часа, темата на Global Game Jam ще бъде разкрита и участниците ще бъдат разпределени по отбори, за да започнат работа по игрите си.

Участието в Hardcore Game Jam 2024 е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация тук.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.