Hardcore Game Jam

Hardcore Game Jam се завръща през февруари в София

Hardcore Game Jam – най-култовото 48-часово предизвикателство за създаване на видео игри, насочено към хардкор game dev феновете, се завръща за трето издание този февруари (3-5 февруари) в Sofia Lab – ресурсен център за тестване на иновации в областта на културата и дигиталната трансформация, изследванията, анализите и образователните програми.

Global Game Jam

Събитието е част от Global Game Jam (GGJ) – ежегоден хакатон за разработка на игри (видео и настолни), който се провежда едновременно в цял свят вече 14 години. През 2023 г. участие в глобалното събитие ще вземат 665 локации от над 100 държави и десетки хиляди разработчици и гейм ентусиасти. Hardcore Game Jam е единствената локация на Global Game Jam 2023 в София, а другите български градове, част от инициативата са Пловдив, Габрово, Велико Търново и Бургас. На всяка локация участниците се събират за 48 часа, за да разработят игри в малки отбори по зададена на глобално ниво тема, която е еднаква за всички джемове и се обявява в деня на GGJ.

Hardcore Game Jam

“Game Jam форматът е чудесен начин за всички ентусиасти, създаващи игри, а и тези, които тепърва планират да започнат кариера в тази сфера, да се забавляват и получат нови знания и умения.”, споделя доц. д-р Ангел Ангелов Марчев, който е един от организаторите на game dev хакатона – “Участниците работят в екип, помагат си и резултатите са наистина впечатляващи, независимо от краткото време, което имаме.”

В рамките на един Hardcore Game Jam уикенд (3-5 февруари) дизайнери, програмисти, саунд дизайнери и други професионалисти, не само от технологичната сфера, ще се съберат, за да се забавляват и изпитат уменията си в създаването на прототипи на игри за изключително кратък период от време –  само 48 часа. Hardcore Game Jam е отворен за всички, които се интересуват от темата – входът за хакатона е свободен, но изисква предварителна регистрация – http://bit.ly/hcgj-23.

Партньори на събитието са SofiaLab, Incineration Productions, Coca-Cola HBC Bulgaria, Sofia Game Night и Next Level Gaming.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.