Fallout 76 на Bethesda – Какво да очакваме?

От Bethesda отново ни изненадаха, след като преди броени дни пуснаха тийзър за нова игра във вселената на Fallout, озаглавена Fallout 76. Анонсът бе поредния сюрприз, след като преди няколко седмици от компанията официално обявиха Rage 2. Краткият тийзър само загатна за характера на играта, без да разкрива същността й. Повече информация ще бъде оповестена на Е3, но дотогава има още цяла седмица. Ето защо обобщихме най-важното от трейлъра и всичко, което може да очаквате от Fallout 76.

Teaser

Кое студио разработва Fallout 76?

Bethesda Game Studios, Maryland, отговорно за разработката на Elder Scrolls поредицата, както и Fallout 3 и 4, работи по играта. Възможно е и други студия да участват в разработката, но засега BGS Maryland е единственото официално потвърдено студио. Според източници от Kotaku, в разработката участва и BGS Austin. Това би било много интересно, тъй като тексаското студио „технически“ разработва MOBA-та  BattleCry. Ако информацията е надеждна, това би означавало, че Fallout 76 може да разполага с мултиплейър режим или да бъде изцяло онлайн шутър с ролеви елементи. Разработчиците на Fallout: New Vegas, Obsidian, намеканаха, че нямат нищо общо с тийзъра на Bethesda.

Good morning

За какви платформи ще бъде ?

Fallout 76 ще излезе за PC, Xbox One и PS4. За нещастие на феновете на Нинтендо, Switch версия не се очаква. Предвид порта на Skyrim за Switch, не е напълно изключено Fallout 76 все пак да излезе и за тази платформа. За сега играта няма официална дата на излизане, но е напълно възможно да я видим още тази година. От Bethesda не се церемонят и обикновено издават игрите си малко след като ги обявят. Такъв бе случаят с Fallout 4. Също така, датата на Pip-Boy-a в трейлъра показва 27 Октомври, ден преди десетата годишнина от излизането на Fallout 3, а това едва ли е просто случайност.

Preston 76

Какво знаем за Vault 76 ?

Предвид името на играта и показаното в трейлъра, Бункер 76 (Vault 76) вероятно ще има важна роля в нея. Всъщност, това не е първият път, в който чуваме за Бункер 76. Той се споменава на няколко места във Fallout 3 и 4. В него са живели  500 обитатели, които са служели като контролна група, която трябва да излезе на повърхността 20г. след ядрената война.

Reclamation day

Кога се развива действието ?

Връщайки се към датата от Pip-Boy-a, действието в играта вероятно ще се развива най-рано през 2102г. Следвайки историята от миналите игри, първите ядрени бомби са взривени през 2077г. , като действието във Fallout се развивваше през 2161г. , във Fallout 2 – през 2241г. , във Fallout 3 – през 2277, New Vegas – през 2281г. и във Fallout 4 – през 2287г. Това означава, че Fallout 76 ще се състои преди всички останали игри от поредицата, предлагайки ни нова перспектива за света на Fallout.

Pip-boy

Единственото, което сега ни остава, е да изтърпим оставащото време до E3 за повече информация. За всички новини от Electronic Entertainment Expo и всичко, свързано със света на технологиите и гейминга, следете Technology.bg!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Неделчев

Психолог ентусиаст, прохождащ автор и най-вече порода геймър. Към настоящия момент работя в социалната сфера, като прекарвам свободното си време излизайки с приятели, четейки книги и тренирайки.