Начало / Гейминг / Вселената на Pathfinder се пренася на монитора след успешна Kickstarter кампания
Вселената на Pathfinder се пренася на монитора след успешна Kickstarter кампания

Вселената на Pathfinder се пренася на монитора след успешна Kickstarter кампания

Тези от вас, които са фенове на бордовите игри, със сигурност добре познават името Pathfinder. А ако сте като мен и знанията ви в тази сфера са ограничени, то бърза справка в интернет ни казва, че Pathfinder е фентъзи ролева игра, издадена от Paizo Publishing през 2009 година, а много хора я наричат „по-малкия брат на Dungeons & Dragons. След големия успех на бордовата игра, логично идва следващата стъпка и Pathfinder ще се пренесе на компютърния монитор.

Pathfinder: Kingmaker – марката Крис Авалон с руски привкус

Pathfinder: Kingmaker ще е RPG с класически изометричен изглед в стил Baldur’s Gate. Играта е дело на руското студио Owlcat Games, което е известно с донякъде противорeчиви заглавия, като Heroes of Might & Magic 5, Skyforge и др. По-важното в случая е, че в разработването се е включил и легендата в rpg жанра Крис Авалон (Planescape: Torment, Fallout 2, Icewind Dale сериите, Fallout New Vegas и т.н.).  Самият Авалон признава, че е фен на Pathfinder вселената и затова не му е било трудно да се запали по проекта, създавайки сценария за играта.

С такъв гръб, Kickstarter кампанията бързо достигна и вече почти e удвоила целта си от 500,000 $. Това, разбира се, помогна на разработчиците да включат нови персонажи и да обогатят играта с допълнителни екстри. При постигната цел от 1,000,000 $ ще бъде разработена и цяла нова раса.

Pathfinder: Kingmaker е с типичнен изометричен изглед.

Действието в Pathfinder: Kingmaker се развива на планетата Голарион и по-конкретно – в района на Изгубените земи. Пътешествайки из тези територии, главният герой създава свое кралство, което играчът ще има възможността да управлява по своя собствена воля. Разработчиците обещават, че владенията на играча ще бъдат отражение на действията му, съюзите и враждите, които създава, както и начина, по който ги ръководи. Това ще е видимо дори и във външния вид на кралството, който ще се променя в съответствие с действията ви.

Ще имате свободата да развиете своето кралство по ваш вкус.

Авторите поясняват, че компютърната адаптация на играта ще е подходяща и за хора, които не са запознати с бордовата версия. Обещаната дата на издаване на Pathfinder: Kingmaker е август 2018 година. Засега се планира играта да е само за PC, Mac и Linux. Ако решите да участвате в кампанията, ще можете да заявите играта за скромните 28 $. Срещу по-висока цена ще получите и задължителните дрънкулки, които да събират прах в колекцията ви.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!