първият продукт на Sony - дневна доза

Първият продукт на Sony е бил уред за варене на ориз

Знаете ли, че… първият продукт на Sony е бил уред за варене на ориз.

Добре известен факт е, че Sony, мултинационален конгломерат в Токио, Япония, е една от водещите марки на пазара на потребителска и професионална електроника. Онова, което не е широко известно, е как всичко е започнало. 

През 1945 г., Масару Ибука създава компания, наречена Tokyo Tsushin Kenkyujo (Totsuken) или Токийски институт за изследвания в областта на телекомуникациите. Втората световна война тъкмо е приключила. Офисът се е намирал на третия етаж на разрушения универсален магазин Shirokiya в Токио.

първият продукт на Sony

Компанията се е занимавала основно с поправка на радио апарати. Но Масару Ибука изобретил продукт, с който се е опитал да бъде полезен на милионите домакинства, които са имали електричество, но са им липсвали съдове, в които да готвят. Резултатът бил електрически уред за варене на ориз.

Изработен чрез свързване на алуминиеви електроди към дъното на дървен съд, продуктът не разполага с иновации. Отделно не се е справял добре с приготвянето на ориза. В зависимост от нерегулирания електрически ток по онова време, вида на ориза или колко вода се използва, той най-общо се оказвал или преварен, или недосварен.

първият продукт на Sony


Поради това продуктът никога не е бил действително пуснат на пазара. Вместо това, прототипът сега е във витрина в архивите на Sony в Шинагава.  

Свали като Wallpaper (Full HD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.