Beoplay A9

Bang&Olufsen отбелязва 10 години от пускането на иконичното озвучително тяло Beoplay A9

Датската компания Bang & Olufsen, която е едно от най-известните имена сред ценителите на качествения звук и автентичния дизайн, отбелязва 10 години от появата на един от своите най-емблематични продукти – озвучителното тяло Beoplay A9.

Това е уникален по своя дизайн и спецификации продукт, който може да изпълни с качествен звук помещения до 100 квадратни метра. От минималистичната външност на Beoplay A9 лъха култовия скандинавски стил и усещане за ръчна изработка и върхово качество на материалите. Конструкцията на озвучителното тяло включва три дъбови крака, заден корпус от анодиран алуминий и световноизвестната вълнена тъкан KVADRAT, която не влошава качеството на звука. Перфектната кръгла форма е уникална по рода си в света на високия клас аудио системи, пасва на различни интериори и допринася изключително за постигането на неповторим стил в дома. За нея Bang & Olufsen казват, че е перфектното съчетание на форма и функция.

Повече за Beoplay A9

Beoplay A9 е уникален модел и заради възможностите си за персонализиране. Предлагат се различни цветове на тъканта и краката за перфектно комбиниране с цветовата гама на интериорния дизайна. Тези елементи могат да се поръчат и впоследствие като аксесоари, така че да се постигне съответствие с ново обзавеждане или просто за разнообразие.

Чистият и мощен звук идва от седем специално разработени говорителя, които изпълват всяко помещение с качествен звук. Той може да бъде оптимизиран допълнително спрямо помещението с технологии като Active Room Compensation и Adaptive Bass Linearization. За още по-голяма мощност и стерео звучене могат да бъдат комбинирани две тела Beoplay A9. Отделно звукът може да бъде прецизно настройван и през еквилайзер на мобилното приложение на Bang & Olufsen.

Седемте говорителя включват 8-инчов събуфер, 2х3“ средночестотни, 2х1½” fullrange и 2х¾” високочестотни говорители. Общата честотна лента е в диапазона 33-23000 Hz, а за усилване се използват усилватели клас D с мощност съответно 1х400W, 2x200W, 2x200W и 2x150W.

Beoplay A9

Както подобава на съвременен продукт, Beoplay A9 предлага технологии за безжичен стрийминг като Bluetooth 4.2 и Wi-Fi (вкл. 5 GHz) и поддържа услугите Chromecast, Airplay 2 Spotify Connect, Deezer, TuneIn, DLNA и др. Вградена е и поддръжка на Google Assistant за лесна интеграция в умните домове.

Уникалният дизайн и звук на Bang & Olufsen Beoplay A9 могат да станат част от всеки дом. Моделът се предлага и в България от официалния дистрибутор на марката АСБИС и неговите партньори на цена от 6069 лв. с ДДС.

За Bang & Olufsen

Bang & Olufsen е марка за луксозни аудио продукти, основана през 1925 в Struer, Дания, от Peter Bang и Svend Olufsen, чието посвещение и визия остават в основата на компанията. За почти век Bang & Olufsen измества границите на звуковите технологии и продължава да бъде лидер в акустичните иновации.

Днес, всеки продукт на Bang & Olufsen все още се характеризира от уникалната комбинация от красив звук, неподвластен на времето дизайн и несравнимо майсторство в изработката. Иновативните и прогресивни продукти на компанията се продават по цял свят в магазините на Bang & Olufsen, на bang-olufsen.com и в избрани търговски обекти. Компанията има около 900 служителя и оперира на повече от 70 пазара. Акциите на Bang & Olufsen се търгуват в NASDAQ Copenhagen A/S.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.